15 / 05 / 2024

suriye sınırı duvar

suriye sınırı duvar

Hatay sınırında inşaatı devam eden güvenlik duvarı çalışmalarında sona gelindi, duvarın yaklaşık 220 kilometresi tamamlandı.

İktidardan sınır ötesi harekat hazırlığı Ekonomi ibreleri ne gösteriyor?

Türkiye adeta ekonomik bir buhran yaşarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonra sınır ötesi harekat sinyali vermesi piyasalarda tedirginliğe yol açtı. Suriye hattında uzun süreli bir müdahalenin Türkiye’nin risk değerlerini tamamen tepetaklak etmesi kaçınılmaz olur…

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Suriye sınırındaki hareketlilik emlak sektörünü etkiliyor!

Şanlıurfa Akçakale'de sınır güvenliğinin sağlanması için eylül ayı sonunda yapılması amaçlanan olası bir sınır dışı planı, başta emlak sektörü olmak üzere piyasaları olumsuz olarak etkiliyor.

Meksika sınırına duvar inşaatı tam gaz!

Amerikan Başkanı Donald Trump, Meksika sınırındaki duvarın inşasının hızla devam ettiğini duyurdu. Yetkilere göre, duvarın 100 kilometrelik bir bölümü tamamlandı.

Meksika sınırı duvarı için Pentagon'dan 3.6 milyon dolar bütçe! 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar projesine Savunma Bakanlığı fonundan 3.6 milyar dolar ayrılmasına onay verdi.

Meksika sınırı duvarı için Pentagon'dan bütçe! 

ABD Yüksek Mahkemesi, Amerikan Başkanı Trump'ın Meksika sınırına örülmesini istediği duvar için Pentagon bütçesinden 2.5 milyon dolar bütçenin kullanılmasına onay verdi. 

TOKİ'nin inşa ettiği Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü bitti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Suriye sınırında inşa edilen duvarın yüzde 93'ü tamamlandı. İran sınırındaki duvarın ise yüzde 55'i bitti.

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 

TOKİ'nin İran sınırında ördüğü duvarın yarısı tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırına dünyanın en uzun 3'üncü duvarını örmeye devam ediyor. 144 kilometrelik duvarın da yarısını tamamladı. 

TOKİ, İran sınırındaki duvarın yarısını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırına dünyanın en uzun 3'üncü duvarını örüyor. TOKİ,  İran sınırındaki duvarın yarısını tamamladı. 

Türkiye-Suriye sınırındaki duvarda sona gelindi!

Hatay sınırında inşaatı devam eden güvenlik duvarı çalışmalarında sona gelindi, duvarın yaklaşık 220 kilometresi tamamlandı.

Türkiye-İran sınırına 144 kilometrelik güvenlik duvarı!

Türkiye-Suriye sınırına örülen güvenlik duvarı sonrasında şimdi İran sınırında, Iğdır-Ağrı arasında yeni bir Türk Seddi inşa ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye-İran sınırındaki yapımına başlanan 144 kilometrelik duvar hızla yükseliyor. 

suriye sınırı duvar Haberi

suriye sınırı duvar

Hatay sınırında inşaatı devam eden güvenlik duvarı çalışmalarında sona gelindi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık 220 kilometresi tamamlanan 4 metre yükseklikteki duvarın bazı bölümlerine acil durumlar için "balistik kapı" yapılıyor. 

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Hatay'da yurda yasa dışı geçişleri önlemek ve teröristlerin ülkeye sızmasını engellemek amacıyla Türkiye-Suriye sınırına yapılan modüler duvar çalışmaları sürüyor.


Hatay il sınırlarında 230 kilometre uzunlukta inşa edilecek duvar çalışmalarında 220 kilometrenin bitirilerek son 10 kilometrelik bölümün kaldığı belirtilirken, biten bölümlerin üzerine dikenli tel örgü çekiliyor.

Öte yandan, 4 metre yükseklikteki duvarın bazı bloklarında "Sınır Fiziki Güvenlik Projesi" kapsamında daha önce planlanan çerçevede "balistik kapı" yapılıyor.

İnsani yardım, yaralı girişi, geri gönderme ve acil durumlar için kullanılacak kapıların inşaatı da devam ediyor. Bazıları demir kapılarla kapanan söz...