03 / 05 / 2024

Suriyeden göç dalgası

Suriyeden göç dalgası

Suriye tarafında yoğun bombardıman altında tutulan Hama'daki Gab bölgesinde yaşayan sivillerin Türkiye'ye doğru yeni bir göç dalgası başlatabileceği ifade ediliyor. Dışişleri, 'tedbir alıyoruz' açıklamasını yaptı.

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurtta etkili olan yağışlı hava dalgası günlerce sağanak yağış bırakmaya devam edeceği kaydedildi. Buna göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarında ise hissedilir derecede azalacak, hafta sonu hava kışı hissettirecek. İşte haberin ayrıntıları...

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?

Türkiye’yi sarsan depremlerden sonra İstanbul ve Ankara’da başlayan şehir içi göç dalgası hızlandı. 6 Şubat depreminin ardından İstanbul’da en fazla taşınma Küçükçekmece ve Ümraniye ilçelerinde yaşandı. Esenyurt, Pendik ve Maltepe’deki hareketlilik öne çıkarken, Ankara’da ise Çankaya dikkat çekti.

Meteorolojiden uyarı: Soğuk hava dalgası geliyor, 7 Kasım tarihine dikkat!

Meteoroloji son dakikada yeni bir hava uyarısı yayınladı ve bu uyarı ile ilgili iller tarafından detaylar paylaşıldı. Ülke genelinde etkili olması beklenen bu soğuk hava dalgası için belirli bir tarih verildi. Kar yağışı ne zaman başlayacak sorusu artık yanıt buldu ve sadece birkaç gün kaldı.

'Büyük İstifa' dalgası Türkiye'yi de etkiledi! Pandemi sonrası ortaya çıkan bu akımla çalışanlar istifa etmeye başladı!

Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’ dalgası Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Egon Zehnder'in kıdemli ortağı Murat Yeşildere, ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak da nitelendirilen ‘Büyük İstifa’ ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Gıda ürünlerine yeni zam dalgası!

Döviz kurunun yükselmesi ile tarım ve gıda da yeni zam dalgası gündeme geldi. İşte detaylar!

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bilim insanlarının olası Marmara depremiyle ilgili tespitleri, İstanbul’dan Trakya’ya büyük bir göç dalgası yarattı. 

Gıdada indirim dalgası! Marketler hangi ürünlerde fiyatları indirdi? Hangi marketlerde indirim var?

Et ve kıymadan sonra indirim dalgası diğer gıda ürünlerine de yayıldı. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 900 üründe fiyatlar sabitlenirken, diğer yerel ve zincir marketlerde de benzer indirim kampanyaları başladı. İşte detaylar….

İstanbul’dan yoğun göç dalgası! İstanbullular akın akın hangi şehirlere göç ediyor? Hangi iller daha sağlam?

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 şehrimizi derinden etkileyen deprem felaketleri tüm Türkiye’nin kabusu oldu. Bölgedeki depremin ardından yeniden olası İstanbul depremi gündeme gelirken, İstanbullular daha güvenli ilçe ve şehirlere göç etmeye başladı.

Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

Kahramanmaraş depremleri sonrası  bölgeden büyük göç yaşanıyor.  Peki afet bölgesinden en çok hangi illere göç yaşanıyor?

Depremzedeler için istihdam seferberliği başladı! İşte depremzedelere iş imkanı sağlayan şirketler!

Kahramanmaraş depreminin ardından büyük şehirlere büyük bir göç dalgası başlarken, depremzedeleri gelecek günlerde istihdam sorunu bekliyor. Bazı şirket ve holdingler de depremzedelere öncelik vermek üzere yeni istihdam kararlarını açıklamaya başladı.

Depremden sonra göç dalgası hızlandı: Acilen Gayrimenkul Piyasaları Kurulu ve Gayrimenkul İhtisas Mahkemeleri kurulmalı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, deprem bölgesi olan Türkiye’de gayrimenkulün insan için çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Depremden kaçanlar akın akın o şehre göçtü, belediye başkanı yardım çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından bölgeden büyük bir göç dalgası başladı. Büyük afetin ardından yaşadıkları kenti terk edenlerin büyük bölümü ise o şehre adeta akın etti.

Bu kadarına da pes doğrusu! Depremzedelere bir darbeyi de fırsatçılar vuruyor! Kiralara yüzde 100 zam!

Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından çok sayıda bina yıkılırken, depremden sağ olarak kurtulanlardan bazı vatandaşlar bulundukları şehri terk ediyor. Göç dalgasını fırsat bilen bazı ev sahiplerinin kiralara yaptığı fahiş zamlar ise tepki çekiyor.

Suriyeden göç dalgası Haberi

Suriyeden göç dalgası

Suriye ordusu, Rusya'nın hava operasyonlarının desteğinde Hama'daki Gab bölgesinde muhalif gruplara yönelik başlattığı kara harekatının kapsamını genişletti.


Yoğun bombardıman altında tutulan bölgedeki sivillerin Türkiye'ye doğru yeni bir göç dalgası başlatabileceği ifade ediliyor. Ankara da bu ihtimale karşı hazırlık yapıyor. Sınıra Suriyeli akın konusundaki kaygı dün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından dile getirildi. Operasyonların halkta tedirginliğe yol açtığını belirten Bilgiç, “Reyhanlı'nın tam karşısındaki Atme kampına çok sayıda insanın son günlerde bu hava operasyonları nedeniyle geldiğini biliyoruz. Gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi.


Rusya'nın operasyonlarıyla dengelerin değiştiği Suriye'de Esed güçlerinin baskı altındaki muhalif gruplar IŞİD karşısında da zor durumda. IŞİD, Moskova'nın örgütü hedef aldığını söylediği hava saldırılarına rağmen dün Halep yakınlarında iki köyü ele...