02 / 05 / 2024

suriyeli göçmenler fikirtepe

suriyeli göçmenler fikirtepe

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Stefano Manservis'i kabulü sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Güllüce'ye sorulan Fikirtepe ve Suriyeli mültecilerle ilgili soruların cevapları...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Almanya çifte vatandaşlığı kolaylaştırıyor! Göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek!

Almanya'da hazırlanan ve üzerinde uzlaşma sağlanan yasa tasarısı taslağına göre, uzun senelerdir yaşayan göçmenler daha hızlı bir şekilde vatandaş olabilecek.

İstanbul Kart'ta yeni dönem! O kartlardan artık ücret alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bundan sonra resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanacağını duyurdu. Böylelikle turist ve göçmenler ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak.

Türkiye'de bu da oldu! Suriyeliler Türklere BİM'den hediye kartı dağıttı

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan Türkiye'nin Hatay iline kaçan göçmenler bir ilke imza atarak şehirde BİM'in hediye kartını dağıttı. 800 lira değerindeki hediye kartını dağıtan Suriyeli göçmenlerin derneğinin söz konusu parayı nasıl temin ettiği açıklanmadı

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

İstanbul'da sahibinden tartışılacak kiralık daire ilanı! Türk müşteriye uygun değil

İstanbul'da sahibinden verilen bir ilan tartışma konusu oldu. Son dönemde artan göç dalgası nedeniyle sayıları hızla artan Suriye ve Afgan göçmenler 250 bin dolara konut satın alıp ev sahibi olabiliyor. İşte o göçmenler şimdi Türklere kiralık daire vermiyor.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Fatih'te göçmenler ev kiralayamıyor!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Fatih’te yükselen göçmen nüfusu üzerine geçen Ocak'ta belediye meclisinde bir karar alındığına ve bu karar çerçevesinde oturma izni olsa bile göçmenlerin Fatih’te konut kiralayamadığına dikkat çekti.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Fransa'da göçmenler oturum izni ve konut talebiyle gösteriler düzenledi!

Fransa'da kendilerine oturum izni ve konut imkanı verilmesini talep eden göstericiler, hükümet karşıtı pankartlar taşıdı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çetesi operasyonu: 50 gözaltı!

İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında, yüzlerce vatandaşı mağdur ettikleri iddia edilen kişilere Emniyet Müdürlüğü tarafıdan operasyon düzenlendi. Operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Türk uzmanlar Kırım'da Tatar aileler için yapılacak evlerin arazisini seçecek!

Türk uzmanlar, Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, Kırımlı iç göçmenler için 500 dairenin inşa edileceği araziyi seçmek üzere, Ukrayna’ya gidecek...

suriyeli göçmenler fikirtepe Haberi

suriyeli göçmenler fikirtepe


Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Stefano Manservisi’yi bakanlıkta ağırladı. Güllüce, buradaki kabulde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Bakan Güllüce'nin açıklamalarından bazıları şöyle; 


“Sadece Suriyelilerle ilgili değil konu. Bir kere çok büyük bir proje. Orada Büyükşehir tasarımı var. Mülteciler ile ilgili sorun sadece Fikirtepe’de değil İstanbul’un tamamında var. Kolay çözülecek bir problem. 


Fikirtepe’de şuan da ilerliyor işler. Birkaç tane kritik problem vardı. Görevlendirdiğim bürokrat arkadaşlar bir ay önce onları da hallettiler. Şuan da Fikirtepe projesi hızla yürüyor. Belediyelere devrettik biz bu işi ve belediyelere devredince belediye seçimleri dolayısıyla bir yavaşlama oldu. 


Şimdi tekrar veya yeni seçilen belediye başkanı arkadaşlarımız tekrar hızlandılar. Çalışmalar İstanbul’un pek çok yerinde yeniden...