11 / 05 / 2024

Suriyeliler ev alabiliyor mu

Suriyeliler ev alabiliyor mu

Suriyeliler ev almaya başladı. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, şehrimize göç eden ve sayıları artan Suriyelilerin ev kiralamanın dışında ev almaya da başladıklarını söyledi.

Cebinde 89 bin 900 lirası olana prefabrik ev müjdesi! Sudan ucuza ev fırsatını kaçırmayın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra ilginin arttığı prefabrik evler fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Cebinde 89 bin 900 lirası olan devlet desteğiyle prefabrik ev alabiliyor. İşte detaylar...

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı yaptığı açıklamada AKP’den önce memurların emeklilik ikramiyesiyle 3 oda 1 salon ev alabildiğini, şimdi ise yalnızca 1 oda alabildiklerini dile getirdi.

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Sadece 1 Bitcoin'le ev ve araba alabilirsiniz!

Küresel piyasalarda fırtınalar estiren kripto para birimi Bitcoin almak neredeyse imkansızlaşmaya başladı. Elinde Bitcoin'i olanlar ise sadece bir tanesiyle ev ve araba alabiliyor.

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene toplam 14 bin ev inşa etti.

Ev alırken o tazminata dikkat!

Apartmanlarda çalışan kapıcılar kıdem tazminatı alabiliyor. Yeni ev satın alanlar, yıllardır çalışan kapıcıların tazminat yüküyle karşı karşıya kalabiliyor.

Ev almak isteyenlere 29 bin TL devlet desteği müjdesi!

Ev almayı düşünler için devlet tarafından sunulan güzel olanaklar dikkat çekiyor. Bu kapsamda devlet her vatandaşı ev sahibi yapmak için destek vermeye devam ediyor. Ev almak isteyen vatandaşlar konut hesabı açarak birikimlerine 29 bin TL devlet desteği alabiliyor.

Ev alana 30 bin TL hibe desteği şartları!

Ev almak isteyen vatandaşlar konut hesabı açarak 30 bin TL devlet katkısı alabiliyor.Peki, ev alana hibe desteği şartları neler? Konut hesabı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Ev sahipleri dikkat! Boşuna ödemeyin!

Emlak Vergisi’nin ilk taksidinin ödemeleri 1 Mart tarihinde başlamıştı ve bu ayın sonuna kadar devam edecek. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri de muaf. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Şimdi ev almanın tam zamanı!

Ev sahibi olmak isteyenlere bu aylar fırsat dönemi oldu. Vatandaşlar KDV ve tapu indiriminden yararlanırken, düşük faizlerle konut kredisi çekerek ev alabiliyor. 

Faizsiz ev sahibi yapan sistem vatandaşları birikime yönlendirdi!

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman Sistem'i olarak bilinen yöntemle ev almak isteyen pek çok kişi gerekli birikimleri yaparak faizsiz ev alabiliyor. Finansevim Genel Müdürü Özgür Öztürk, faizsiz olarak ev alma sistemi ile sektörün aylık cirosunun 1 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Suriyeliler ev alabiliyor mu Haberi

Suriyeliler ev alabiliyor mu

Savaş nedeniyle şehrimize göç eden Suriyeli vatandaşların ya- kinmiyor. Ev sahipleri çok lüks olmasa da evimiz boş durmasın, şamımızın bir parçası haline geldiğini kaydeden Çelik, bu geliş- boşa yakıt masrafı yapmayayım düşüncesi ile evlerini kiraya vemeden emlak sektörünün de etkilediğini belirtti. Maddi durumu riyorlar. Durumu iyi olan bazı Suriyeli vatandaşlar da gayrimeniyi olmayan bazı Suriyeli vatandaşların birkaç aile bir araya gelip kul bile satın almaya başladı. Kanunen bu konuda bir engel yok. 

ev tuttuğunu ifade eden Çelik," Emniyet kontrolünde oldukları Ancak bu durum ev kira ve satış fiyatlarını dengeyi bozacak için ev sahipleri evlerini bu vatandaşlarımıza kiralamaktan çe- kadar çok (ğjftie di diyemeyiz'' şeklinde konuştu. 


Milli...