18 / 05 / 2024

sütunlu Roma yolu kalıntısı

sütunlu Roma yolu kalıntısı

Hatay'da sütunlu Roma yolu kalıntısı bulundu. Erzin ilçesinde İssos harabeleri yöresinde yürütülen kazı çalışmalarında 15 metre genişliğinde sütunlu Roma yolu bulundu, yolun bitişiğinde mozaik taban ortaya çıkarıldı...

İstanbul’dan rekor üstüne rekor! 10 ayda yüzde 59 arttı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre kısıtlanan hava yolu taşımacılığı, normalleşme süreci ile birlikte adeta coştu. İstanbul’daki havalimanlarından 10 ayda 78 milyon 985 bin 829 kişi uçtu.

Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz 14 yolu!

Son bir senede doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışlar, önümüzdeki kış aylarında evleri ısıtmayı daha maliyetli duruma getirecek. Peki evi sıcak tutmanın yolları nedir? İşte evinizi sıcak tutmanın 14 ucuz ve basit yolu...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun inşaatına başlandı. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu ışıklandırıldı!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu" ışıklandırıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu tamamlandı! 

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde süren ve iki bölümden meydana gelen "kedi yolu"nda çalışmaları tamamlandı.

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesiyle o süre 1,5 saate iniyor!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yaptığı açıklamada Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesindeki çalışmalar tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresinin sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığının ise üç buçuk saatten bir buçuk saate ineceğini belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının son hali görüntülendi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kedi yolu yapım çalışmaları devam ediyor. Kedi yolu tamamlandıktan sonra ana halatlar ile askı halatlarının montajının yapımına geçilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kedi yolu yapımına başlandı!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde işçilerin üzerinde çalışacağı platform yapılıyor

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te açılıyor!

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te tam kapasite olarak hizmete açılacak...

Antalya'da protesto için yolu prefabrik evle kapattı!

Antalya Konyaaltı'nda bir vatandaş, tapulu arazisinden geçtiğini söylediği yolu prefabrik evle kapattı. 

Konya Yolu yıl sonunda tamamlanacak! 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek yapımı süren Konya Yolu inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Şimşek, "Yol, yıl sonuna kadar kullanıma açılacak" dedi...

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Kocaeli'de Akçaray tramvay hattı 620 metre uzatılacak!

Kocaeli'de hizmet veren Akçaray tramvay hattının eğitim kampüsü ile plaj yolu arasındaki yeni hattın test sürüşü yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Akçaray tramvay hattı, 620 metre uzatılarak plaj yoluna kadar gidecek...

sütunlu Roma yolu kalıntısı Haberi

sütunlu Roma yolu kalıntısı

Erzin ilçesinde İssos harabeleri yöresinde yürütülen kazı çalışmalarında 15 metre genişliğinde sütunlu Roma yolu bulundu, yolun bitişiğinde mozaik taban ortaya çıkarıldı.


Yörede, 2006'da kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan arkeolojik kazılarda Geç Roma dönemine ait hamam kompleksiyle doktorlar tarafından kullanılan muayene odalarının da yer aldığı harabelerde, tarihi Roma yolunun yanı sıra odeon ve tiyatro, gün ışığına çıkarıldı.


Arkeoloji Müzesi arkeoloğu ve kazı başkanı Ömer Çelik, AA muhabirine, Erzin ilçesinde İssos Harabeleri olarak bilinen bölgede 2006'daki kazıda ortaya çıkan ilk mimari kompleksin Geç Roma dönemine ait hamam olduğunu söyledi.


- Odeon ve tiyatro bulundu


Sonraki dönemde yürütülen çalışmalarda buranın büyük bir antik kent olduğu yönünde buluntulara rastladıklarını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:


"Yaptığımız incelemede, bu bölgede şehrin İssos olarak adlandırılmasına rağmen ilk isminin Oniandos...