20 / 05 / 2024

Suudi Arabistan lüks konut

Suudi Arabistan lüks konut

Suudilerin, turizm sektörünü dini vecibelerden daha önemli gördüğü eleştirisini yapıyor. Son dönemde petrol fiyatlarının düşmesinin ardından inşaatların durma noktasına geldiği belirtiliyor.

Vaat Holding, Suudi Arabistan'daki konut projesi için düğmeye bastı!

İnşaat, turizm, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Vaat Holding, Suudi Arabistan üzerinden yurt dışı açılımını genişletecek. İlk etapta Suudi Arabistan’da bir konut projesi yapacak olan Grup, gıda alanında da süt ve ayrıca, salça fabrikası kuracak.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Lüks konutlara en çok ilgi Araplardan!

İç Mimar Merve Aycan’ın kurucusu olduğu Billionaire Furniture ve Luxury Stone markaları, Katar’dan Kazakistan’a, Suudi Arabistan’dan Amerika’ya dünyanın dört bir tarafından lüks konutları tasarlıyor.

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Suudi Arabistan'ın bütçesi 49.2 milyar dolar açık verdi!

Suudi Arabistan'ın bütçesi, 2020 yılının ilk dokuz ayında 49.2 milyar dolar (184.11 milyar riyal) açık verdi.

Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırıda dünya ekonomisi nasıl etkilenir?

Suudi Arabistan'da petrol tesislerine düzenlenen saldırının ardından petrol güne yüzde 20'ye yakın bir yükseliş ile başladı. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, sabah saatlerinde yüzde 19,5 artış göstererek Körfez Savaşı'nın sürdüğü 1991 yılından bu yana en büyük günlük yükselişini yaşadı.

Suudi Arabistan petrol üretimine başlıyor mu?

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, saldırı sonrasında kesintiye uğrayan petrol üretiminin yaklaşık üçte birini, pazartesi sonuna kadar yeniden başlatabileceği bildirdi.

Suudi Arabistan "Orta Doğu'nun Rivierası"nı kuruyor!

Suudi Arabistan ülkeye daha fazla turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesi başlattı.

Suudi Arabistan Kızıl Deniz'de dev projeye başladı!

Suudi Arabistan turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesine başladı. Orta Doğu'nun Rivierası" olarak anılan projenin ismi Amaala olarak açıklandı.

Suudi Arabistan'da 3 yılda 30 sinema salonu inşa edilecek!

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan'da sinema salonları inşa edecek bir şirkete daha ruhsat verildi.

Suudi Arabistan lüks konut Haberi

Suudi Arabistan lüks konut

İki milyon kişinin hacı olduğu Kurban Bayramı geride kaldı. Ancak Suudi Arabistan hükümeti, kutsal topraklarda oluşturduğu lüks turizm sektörüyle haccın ruhuna zarar vermekle eleştiriliyor. Katar merkezli haber sitesi Middle East Eye’da bir yazı kaleme alan gazeteci Shenaz Kermalli, gökdelenler, lüks oteller ve alışveriş merkezlerinin hızla yayıldığı Kabe çevresinin geri dönüşü olmayan biçimde değiştiğini ifade ediyor.


Bir yanda dilencilerin, bir yanda pahalı alışveriş merkezlerinden çıkmayan insanların bulunduğunu ifade eden Kermalli, kutsal topraklarda sarsıcı bir yoksullukla zenginliği aynı yerde buluştuğunu belirtiyor. Normal şartlarda hac ibadetini yerine getirecek maddi duruma sahip birçok kişinin, bu pahalılığı karşılayamayacağını belirten yazar, Suudi hükümetinin, turizm ve konaklama sektörünün çıkarlarını, Müslümanların manevi ihtiyaçlarının üzerinde tuttuğu eleştirisini yapıyor. Kermalli’nin görüşlerini aldığı İslam Mirası Araştırmaları Vakfı Başkanı Dr. Ahmed Alevi,...