03 / 05 / 2024

Suudi Arabistanlı Al Omarj Group

Suudi Arabistanlı Al Omarj Group

Doğrudan yabancı girişlerinde inşaat sektörü öne çıktı. Bu yılın ilk 3 ayında yurt dışındaki yerleşik kişilerin inşaat sektöründeki doğrudan yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttı.

Londra'nın malikaneleri kapış kapış gidiyor! Bakın bu malikaneleri kim alıyor! 

Londra'daki süper prime emlak piyasası adeta bir patlama yaşıyor. Suudi Arabistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'den gelen alıcılar, metrekare başına ortalama 4 bin 306 Sterlin'e çıkan malikaneleri kapış kapış alıyor.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Suudi Arabistan da haftada 3 gün tatili planlıyor

Suudi Arabistan'da bakanlık istihdamı ve verimi artırmak için çalışma sistemini incelediklerini ve gözden geçirdiklerini açıkladı. BAE’den sonra bu ülkede de hafta sonu tatili 3 güne çıkabilir.

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Hakan Bucak: Suudi Arabistan ambargosu, sektörümüz için bir kayıp değil!

Suudi Arabistan’ın Türkiye’de konut alan vatandaşlarına baskı uygulamaya başladığını söyleyenMars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Ambargo, Türk ürünleriyle başladı. Suudi Arabistan ekonomik olarak domine ettiği bazı ülkeleri de Türkiye’ye karşı etkilemeye çalışıyor" dedi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

İnşaat devi Binladin Group çalışanlardan maaş tepkisi!

Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden olan Binladin Group, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle Nisan ve Mayıs aylarında çalışanlarından bazılarının maaşlarını ödeyemedi. 100 bin çalışanı olan ve 15 milyar dolarlık borcunu yapılandıramayan şirketin, bu ay maaşları ödeyip ödeyemeyeceği de bel

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

İngiliz casus Arabistanlı Lawrence’ın evi 20 milyon TL'ye satılıyor! 

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılıyor. 4 katlı ev 2 milyon 600 bin pound'a (yaklaşık 20 milyon TL) satılacak...

Suudi Arabistanlı Al Omarj Group Haberi

Suudi Arabistanlı Al Omarj Group

Aynı dönemde gayrimenkul edinimi için giren para miktarında da yüzde 40 yükselerek 3 milyar lirayı geçti Türk inşaat sektörü doğrudan sermayede gücünü ortaya koydu. Birçok sektörün aksine yabancı giriş grafiğini sürekli artıran sektörde, bu yılın ilk 3 ayında doğrudan proje geliştirmek için Türk firmalarla ortaklık kurmak üzere gelen para miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artarak 86 milyon liradan, (29 milyon dolar) 135 milyon liraya (46 milyon dolar) çıktı. Dap Yapı Suudi ortak Rotana ile, Cathay İnşaat Suudi Arabistanlı Al Omarj Group ile, Ege Yapı Suudi ortakla, Dumankaya İnşaat Katarlı Al Mazaya ile, İnanlar İnşaat ABD'li 32 Group ile ve Yeşil İnşaat İngiliz Salamanca ile ortaklık kurdu. Yabancılar ortaklık kurarak proje geliştirmenin yanı sıra doğrudan proje geliştirmek...