29 / 04 / 2024

Suyun Serüveni

Suyun Serüveni

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da ilk 5 merkezinden biri Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Sanayi Bakanı Fikri Işık tarafından 27 milyon lira yatırımla açıldı.

Ser Tesis Yönetim Danışmanlığı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ser Tesis Yönetim Danışmanlığı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Harun Durmuş ve Serkan Yıldız ortaklığında kuruldu.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Zeytinyağ fiyatları uçtu! Artık evlere zeytinyağ giremeyecek!

Zeytinyağı fiyatlarındaki artışlar devam ederken yeni hasat dönemiyle birlikte zeytinin yağa dönüşüm serüveni hızla ilerliyor. Zeytinyağının fabrika fiyatı şu anda 200 lirayı aşarak rekor seviyelere ulaşmış durumda. İşte marketlerde zeytinyağı fiyatları hakkında bilgiler...

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Ser Plus İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ser Plus İnşaat Anonim Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Serhan Ceyhan tarafından kuruldu.

Serçelik34 Konstrüksiyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serçelik34 Konstrüksiyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Ürgüp tarafından kuruldu.

Serçelik34 Konstrüksiyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serçelik34 Konstrüksiyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Ürgüp tarafından kuruldu.

Damacana suya zam geldi! 19 litrelik damacana suyun fiyatı 55 TL oldu! 

Peş peşe gelen zamlar damacana su fiyatlarını da vurdu. Damacana suya zam geldi ve 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 55 TL oldu. Peki 1 damacana su depozito ücretiyle ne kadar oldu? 

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni belli oldu!

Herkesin merakla beklediği Euro bölgesi yatırımcı güveni, beklentilerin keskin bir şekilde kötüleşmesi sebebiyle Mart ayında tahminlerden daha fazla gerileme eğilimi kaydetti. Anketin beklenti ölçüsü önceki aya göre -6,0'dan -13,0'a indi.

Avatar Suyun Yolu yeni rekora koşuyor

Gişe rekorları kıran Avatar filminin devamı olan “Avatar: Suyun Yolu” adım adım yeni rekora doğru gidiyor. Avatar dünya çapında 2.92 milyar dolar hasılatla rekor kırmıştı. Filmin devamı ise büyük ilgi görmeye devam ediyor. Çekim öncesi yapılan gişe tahminleri şimdiden tuttu bile.

EYT'nin Meclis serüveni belli oldu! AK Parti takvimi açıkladı!

AK Parti EYT Meclis takvimini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de EYT çalışmasıyla ilgili yaptığı yeni açıklamada, tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.

TOGG'un üretim hikayesi böyle başladı! Adım adım TOGG serüveni...

Togg, Gemlik’teki kampüsünü ilk kez otomotiv gazetecilerine açtı. Togg'un üretin hikayesi burada başlarken vatandaşlar Togg'a dair tüm detayları merak ediyor. İşte adım adım Togg serüveni...

Suyun Serüveni Haberi

Suyun Serüveni

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Sanayi Bakanı Fikri Işık tarafından açıldı. Yaklaşık 27 milyon lira yatırımla hayata geçirilen, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da ilk 5 merkezinden biri olmayı hedefleyen merkez, geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek. 9 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare toplam alana sahip olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde 14 farklı noktada 270'e yakın deney alanı bulunuyor. Merkezde; Yenilenebilir Enerji, Suyun Serüveni, Dev Makina, Enerji Makinası, Jiroskop, Vorteks/Girdap Tüneli gibi özel galeriler bulunuyor. Ayrıca eğitim salonları, kimya, fizik, robot ve birçok konuda atölye alanları, bilim şovları, bilim kampları ve söyleşileri, simülasyon cihazları, video duvarı, kafeterya, planetaryum, 3 boyutlu sinema salonu gibi alanlar da merkezde olacak.


BİLİMİN SULTANLARI BURSA'DA

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve Bursa Kültür...