11 / 05 / 2024

Tahir Büyükakın Mimarlık Günü mesajı

Tahir Büyükakın Mimarlık Günü mesajı

Dünya Mimarlar günü için bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mimarinin kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaygün Mimarlık İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Hayri Özaygün tarafından kuruldu.

Gümüş Yıldız Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gümüş Yıldız Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 2 milyon TL sermaye bedel ile A. Khaleel M. Abuarafah ve Uğur Oruç ortaklığında kuruldu.

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Aydın tarafından kuruldu.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

Martı GYO portföy büyüklüğünü ikiye katlayarak rekor kar açıkladı!

Martı Otel İşletmeleri’nin bağlı ortaklığı Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföy büyüklüğünü ikiye katladı ve rekor kar açıkladı. İşte Martı GYO tarafından yapılan kar açıklaması...

Taylan Kın Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taylan Kın Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Eşref Taylan Kın tarafından kuruldu.

Plaın Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Plaın Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ercan Cihanlı ve Gizem Cihanlı ortaklığında kuruldu.

Ecoyön Mimarlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ecoyön Mimarlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Dea Bilto ve Tarık Bilto ortaklığında kuruldu. 

Taner Kınış Mimarlık İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Taner Kınış Mimarlık İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi Maltepe’de 10 bin TL sermaye bedeli İle Taner         Kınış tarafından kuruldu.

Darıca Millet Bahçesi'ne 3. etap geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın, Darıca’da yaptığı gözlemlerde millet bahçesine ilişkin müjde verdi. Büyükakın, Darıca Millet Bahçesi'nin 3. etabında çalışmaların 2022'de başlayacağını söyledi.

Tahir Büyükakın Mimarlık Günü mesajı Haberi

Tahir Büyükakın Mimarlık Günü mesajı

Dünya Mimarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mimarinin kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükakın'ın mesajı şu şekilde: “Her milletin kendine has bir mimarî üslubu ve aynen birer parmak izi gibi mimarî kimliği vardır. Bugün dünya üzerinde en önemli mimarî harikalar olarak zikredilen ve yurdumuz içerisindeki Süleymaniye, Selimiye, Sultanahmet gibi muhteşem eserlerimizin yanı sıra Türkiye dışında da Taç Mahal, Mostar Köprüsü gibi dünya mirası yapılarımız Türk Milleti’nin ve her biri birbirinden değerli mimarlarımızın insanlığa hediyeleridir.

Çünkü mimarlık, insan hayatında vazgeçilemez önemde olan mesleklerden birisidir. Yaşadığımız konutlar, çalıştığımız iş yerleri, ibadet ettiğimiz camiler, su içtiğimiz nadide çeşmeler hepsi de mimarlarımızın eserleridir… Bu nedenle inşa ettikleri binalar, uyguladıkları yenilikler,...