05 / 05 / 2024

tahliye ihtarı

tahliye ihtarı

Gayrimenkul kiralamalarında, kiracılar kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemek ile mükellef oluyor. Ödenmemesi halinde mal sahibi kiracıya ihtar çekebiliyor. İşte işyeri kiracısına ihtar örneği..

Ev sahibi hangi durumlarda ihtar çekebilir?

Kiracılar, hangi durumlarda tahliye edileceğini detaylıca bilmelidir. Örneğin, Ev sahibi hangi durumlarda ihtar çekebilir? İşte bu sorunun yanıtı…

Kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017!

Borçlar Kanunu'na göre, gayrimenkul sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017 örneği..

Kiracının tahliye ihtarnamesi örneği!

Ev sahibi, bazı durumlarda kiracısına ihtar gönderebiliyor. Kiracıya gönderilecek tahliye ihtarnamesi, gönderme nedenine de göre şekilleniyor. İşte kiracının tahliye ihtarnamesi örneği..

Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı!

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak 10 yılı dolduran kiracı gerekçesiz bir şekilde tahliye edilebiliyor. İşte kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı..

Temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

Kiracının kira bedelini ödememesi halinde, kiracıya kirayı ödemesi için ihtar gönderilebiliyor. Haklı ihtardan sonra da ödeme yapılmazsa tahliye davası açılabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye dilekçe örneği!

İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarı!

Kiralamalarda kiracı istediği zaman evden çıkamadığı gibi; mal sahibi de haklı bir neden olmadan kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Ancak gereksinim nedeni ile tahliye davası açılabiliyor. İşte ihtiyaç nedeniyle tahliye ihtarı...

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

Kiracı tahliye davası avukat ücreti!

Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadardır?

Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi nasıl yapılır? İşte taşınmaz kiralamalarında kiracının ölümü halinde tahliye istemi örneği..

İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiralamalarda taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getirmesi halinde sözleşmeyi her zaman feshedebiliyor. Peki, kiracı iflas ederse ne olur? İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kuşadası'nda 114 konut tahliye edildi!

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde fore kazık çalışması yapılan bir inşaattan kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği nedeniyle, riskli bulunan üç sitedeki 63'ü aktif kullanılan toplam 114 konut tahliye edildi.

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı!

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kiracıya kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı gönderilebilir mi?

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

tahliye ihtarı Haberi

tahliye ihtarı

İşyeri kiracısına ihtar örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında, kiracılar kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemek ile mükellef oluyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeni ile bir yıl içinde iki defa haklı olarak yazılı ihtarnameye sebep olan kiracı aleyhine kira sözleşmesinin hitamında, kiralayan tarafından tahliye davası açılabiliyor. 


Bu süreçte işyeri kiracısına çekilen ihtar örneği örneği şu şekilde:


İşyeri kiracısına ihtar örneği 2015:


İHTAR EDEN           :....... 

VEKİLLERİ            :.......

KARŞI TARAF          :.......


KONU                 : 

.......  kira  bedeli ....... sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.


AÇIKLAMALAR          :

1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ....... tarihli sözlü kira mukavelesi gereği aylık ....... kira bedeli...