01 / 05 / 2024

tahliye ihtarnamesi

tahliye ihtarnamesi

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek!

Kira bedelini süresiz olarak ödemeyen kiracılara kiralayan tarafından tahliye ihtarnamesi gönderilir. Bu ihtarnameyi de dikkate almayan kiracıya tahliye davası açılabiliyor. Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek olarak haberimizde yer alıyor..

Kiracı tahliye süresi!

Kiraya verdiğiniz konutun tahliyesini istediğiniz zaman, kiracınıza tahliye ihtarnamesi çekmeniz gerekiyor. Tahliye ihtarnamesi çekilirken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte onlardan biri: Kiracı tahliye süresi...

İhtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği!

Kiracının tahliye nedenleri arasında, "ev sahibinin kiraya konu olan konuta ihtiyacı olması" hususu da bulunuyor. Bu gibi durumlarda ev sahibi kiracısına ihtarname gönderiyor. İşte ihtiyaç nedeniyle tahliye ihtarnamesi örneği...

Kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem kiracı. Ev sahibi kontrat yenileme tarihinden 2 ay önce ihtiyaçtan tahliye ihtarnamesi çekti. Ev sahibi tahliye davası açarsa kazanır mı? Ne kadar sürer? Ev sahibi kazanırsa, dava masrafları anneme mi ödetilir ve kaç liradır?' sorusunu cevapladı.

Kiracı tahliye ihtarnamesi 2018!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri bazı durumlarda kiracısından erken tahliyesini ihtarname ile talep edebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi 2018..

Kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017!

Borçlar Kanunu'na göre, gayrimenkul sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017 örneği..

Kiracının tahliye ihtarnamesi örneği!

Ev sahibi, bazı durumlarda kiracısına ihtar gönderebiliyor. Kiracıya gönderilecek tahliye ihtarnamesi, gönderme nedenine de göre şekilleniyor. İşte kiracının tahliye ihtarnamesi örneği..

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016!

Taşınmaz malını kiracıya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen durumların doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016...

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılara bazı nedenlerden dolayı tahliye ihtarnamesi gönderilebiliyor. İhtarnamenin içeriği tahliye nedenine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. İşte kiracı tahliye ihtarname örnekleri..

Kira borcu ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira borcunu ödememesi halinde, mal sahibi tahliye hakkına sahip oluyor. Kira borcundan dolayı kiracının tahliye edilmesi için iki haklı ihtarın gönderilmiş olması gerekiyor. İşte kira borcu ihtarnamesi..

Kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiranın ödenmemesi halinde mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi..

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

1970 yılında Levent'in en büyük binası tahliye edilmiş!

1970 yılında Levent'in en büyük binası sadece 10 katlı, 40 daireliymiş. Emlak Kredi Bankası tarafından inşa edilen -dev binanın- duvarları çatlamış ve bina tahliye edilmiş.

Kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?

Kira sözleşmesinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu? Kira süresinin bitimi tahliye nedeni olur mu?

Kiracının tahliye hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için, konut kiralayan kiracıların ev sahibine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracının tahliye hakları nelerdir? Kiracı hangi durumlarda tahliye edilemez?

tahliye ihtarnamesi Haberi

tahliye ihtarnamesi

Konut kira sözleşmeleri, Türk Borçlar Kanununda düzenlenmiş olup, her iki tarafa hak ve yükümlülükler vermektedir. Türk Borçlar Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında kira borcunu ödemeyen kiracılar hakkında mülk sahibine, kiracının tahliyesi için hukuki imkanlar veriliyor. 

Türk Borçlar Kanunun 13. Maddesi kapsamında, kiracı, kira bedelini kira sözleşmesinde belirtilen tarihte veya tarih aralığında ödemekle yükümlü sayılıyor. Kira bedelini ödemeyen kiracı temerrütte düşmüş oluyor ve tahliye işlemleri için yasal haklar doğuyor.

Kira bedelini ödemeyen kiracının tahliyesi için başvurulacak yollardan biri de iki haklı ihtar çekilmesi suretiyle tahliye davası açılması olarak karşımıza çıkıyor. 

Kira bedelini ödemeyen kiracının tahliyesi için ilk yol, bir kira dönemi içerisinde kiracıya, kira bedelinin ödememesi sebebi ile iki haklı ihtar gönderilmesi gerekmesi ve iki haklı ihtarname gönderildikten sonra taşınmazın bulunduğu...