04 / 10 / 2024

Tahliye taahhütnamesi dava açma dilekçesi

Tahliye taahhütnamesi dava açma dilekçesi

Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini belirttiği belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım…

Kiracılar dikkat! Tahliye talepli icra takibinde kira akdi sona erer mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sürecinde atılacak hukuki adımlar verilecek karar üzerinde etkili oluyor. Avukat ve Arabulucu Mehmet Akif İlhan, ev sahibi ve kiracılar için önem taşıyan tahliye talepli ilamsız icra takiplerindeki süreci aktardı.

Büyükçekmece'deki sahte villalar davasında son durum! Tahliye edilen sanık yeniden tutuklandı!

İstanbul Büyükçekmece'de yaklaşık olarak 8 milyar 630 milyon Türk Lirası değerindeki toplamda 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasına ilişkin dava kapsamında tahliye edilen sanık, yeniden tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan yasal düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona ererken, ev sahipleri de kiracılar da tahliye taahhüdü konusunu merak ediyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Ev sahiplerinin bu oyununa dikkat! 7 günlük süreyi kaçırınca kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları, “sahte imza” ile adeta yeni boyut kazandı. İtiraz süresi yalnızca 7 gün olan tahliye taahhütnamesine sahte imza koyan mülk sahipleri özellikle yaz tatilini bekliyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Boş tahliye taahhütnamesinde flaş iki ayrıntı: Suç mu? Tanıkla ispat edilebilir mi?

Binlerce ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütlerinin boş olarak doldurulması halini araştırıyor. Boş tahliye taahhütnamesinin boş doldurulması suç mu, bir tanıkla ispat edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi? 

Kiraya veren sıfatındaki kişinin evini başka bir kişiye kiralamasının ardından çeşitli sebepler dahilinde kiracısını evden çıkarmak için tahliye davaları açıyor. Peki tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi?  

Taşınmazın aile konutu niteliğinin tahliye taahhüdüne etkisi!

Av. Rahmi Furkan Öztürk, tahliye taahhütnamesinin genel geçerlilik şartlarına değinerek, tahliye taahhüdünde bulunulan konutun aile konutu niteliğinde olması halinde, tahliye tahhüdünün geçerliliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhüdü ve icra takibinde kritik detay ortaya çıktı! Hangi durumda tahliye davası açılmaz?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Ev sahipleri kiracılarını tahliye etmek istemesi üzerine kiracı bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Peki tahliye taahhüdü süreci nasıl ilerliyor, neye dikkat edilmeli?

Mağdur ev sahibinden tahliye taahhütnamesi uyarısı: Bunu yapan ev sahibine geçmiş olsun! 

Mağdur ev sahibi Hakan Kara isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından tahliye taahhütnamesi ile ilgii bir uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahibi ve kiracıları yakında ilgilendiren kira sözleşmesinde tahliye taahhüdünde kritik ayrıntı ortaya çıktı. Peki kira sözleşmesinin bir yıl süreli olması ve bu sürenin henüz dolmamış olması taahhüdü geçersiz kılar mı? 

Tahliye taahhütnamesinde ‘boş tarih’ kiracıların baş belası oldu! Aman bunlara dikkat! 

Son dönemde ev sahiplerinin şart koşmaya başladığı tahliye taahhütnameleri, kiracıların başına resmen bela oldu. Peki kiracılar nelere dikkat etmeli? Hakları neler? İşte detaylar...

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları çok yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde bu detaya dikkat!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden tahliye taahhüdü ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte Tarık Çakmak'ın o paylaşımı...

Tahliye taahhütnamesi dava açma dilekçesi Haberi

Tahliye taahhütnamesi dava açma dilekçesi

Tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer? 

Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini, yani boşaltacağını, yazılı irade beyanı ile belirlemesine tahliye taahhütnamesi deniyor. 


Kiracı ile kiralayan arasında imzalanan tahliye taahhüdünün geçerli olması için söz konusu taahhütnamede hem taahhüt edenin hem de taahhüdü kabul edenin imzasının birlikte olması şartı aranmıyor. 


Söz konusu imzaların birlikte bulunmaması tahliye taahhüdünün geçerliliğini etkilemiyor. Tahliye taahhüdünde kiracının imzasının bulunması tahliye taahhüdünün geçerliliği için yeterli sayılıyor. 


Tahliye davaları Borçlar Kanunu (BK) 260 vd. maddeleri ile 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun (GKKK) da düzenleniyor.  Özel kanun olan 6570 sayılı kanunun uygulanmadığı durumlarda BKnun ilgili maddeleri uygulanıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer? 


Dava açma süresi; yazılı taahhüt tarihinden itibaren...