29 / 04 / 2024

tamer heper veraset ilamı

tamer heper veraset ilamı

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper Mirasta veraset ilamı yanlışlıklarının olabileceğini bugünkü yazısına taşıdı...

Halası vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan mülkler için veraset ilamı çıkarılıp çıkarılmamasını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Miras bırakılan gayrimenkul kayıtlarda görünmüyorsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde veraset ilamı verilen gayrimenkulün kayıtlarda görünmemesi halinde ne yapılabileceğini kaleme aldı.

Miras kalan mülkler için beyanname hangi şartlarda verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004’te vefatıyla mirasçıları olan babası ve diğerleri veraset beyannamesi verdiklerini, vergiyi ödediklerini ancak tapuda intikal yapmadıklarını söyledi. Babasının vefat ettiğini aktaran okuyucu, beyanname verip vermeyeceğini sordu.

Miras kalan mallar için veraset intikal beyannamesi verilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004'te vefat ettiğini belirten okuyucu, hala dedesinin üzerine gayrimenkuller olduğunu, tapuda intikalinin yapılmadığını belirtti. Babasının da vefat ettiğini dile getiren okuyucu, veraset ve intikal beyannamesine ilişkin soru sordu.

TAKBİS sistemi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamdan kalan yerler için mirasçılık belgesi alarak miras ihtimalinin gerçekleşmesi için veraset vergi dairesinden döküm talep ettiğimde, 3 yere ait tapu kaydı çıktı. İkilemde kaldım, doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Veraset ilamı ne zaman çıkarılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam bir daire miras bıraktı. Şu tarihe kadar veraset ilamı çıkarmadık. Acaba satış için müşteri arasak da satış anında hem veraset ilamı çıkarsak hem satış yapsak olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Ölen kişinin mirası torununa kalabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ölen babanın iki erkek iki kız çocuğu vardı. ' sorusunu yanıtladı. Veraset ilamı için başvuru yapıldı. Bir erkek bir kız çocuğu mirası reddetti. Veraset ilamında mirası reddeden oğlunun iki çocuğuna mirasta pay verildi. Bu doğru bir karar mı?'sorusunu yanıtladı...

Miras için vergi ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anne ve babası vefat etmiş olan kızın vefatı halinde, mal varlığı kardeşlerine ivazsız intikal olarak mı, miras olarak mı kalır? Vergi hesabında kardeşlere kalan mirastan,Veraset İntikal Vergisi her bir kardeş için 250 bin TL’lik istisna olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Vefat eden kişinin mirası nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden kişinin çocukları yoksa, miras eş ve kardeşlerine kalır diyorsunuz. Bu miras, veraset ilamındaki paylar oranındaki gibi midir?' sorusunu yanıtladı.

Veraset ilamı için belli bir süre var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kardeşimizi kaybettik. Hiç çocuğu yok. Bu durumda Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesini ayrı ayrı mı vereceğiz yoksa sadece eşi mi verecek? Veraset ilamını hepimiz ayrı ayrı mı çıkartacağız?' sorusunu yanıtladı.

Veraset ilamı alımında zaman sınırlaması var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın vefatında oturduğu dairenin de ikinci eşinin üzerinde olduğunu tespit ettim. Benim mahfuz hissem olduğu gerekçesiyle veraset ilamı alıp dava açmamda herhangi bir fayda var mı? Yoksa dava açma süresi geçti mi?' sorusunu yanıtladı

Noter veraset ilamı verebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''veraset ilamı'' hususunu açıkladı. İşte Tamer Heper'in bugünki yazısı...

tamer heper veraset ilamı Haberi

tamer heper veraset ilamı

Annemiz hayatta iken daire sahibi bulunduğu binanın deprem riski var. Apartman kat malikleri kurulunda gerekli kararlar alındı ve bina mütsannsuc -«»Uccj su annem vefat etti, üç kardeş mirasçı olarak kaldık. Veraset ilamı için başvurduk, üç kardeşin nüfusunda anne ismi doğru olarak yazılı iken gelen anneme ait nüfusta ismi başka çıktı. Bu nedenle veraset ilamı alamadık. Müteahhitle ilişki de de imza kullanamıyoruz. Bunun düzeltilmesi için dava açılması gerektiği söyleniyor. Ancak-elbette bu bir süreç. Bu süreçte annemize ait dairenin bir başkasına geçmemesi veya kamulaştırtmaması için neler yapmalıyız? 


Bahsettiğiniz olay bir tek sizin başınıza gelmiş bir olay değil.

Bizde nüfus kütüklerine yanlış yazılmış birçok böyle isim var. Sizin annenizle soyadınız tamam da isimde değişiklik var. Bunlann bir kısmı idari tasarrufla düzeltiliyor. Örneğin nüfusa geldi...