30 / 04 / 2024

TANAP transfer kapasitesi

TANAP transfer kapasitesi

SOCAR Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade yaptığı açıklamada " TANAP'ın transfer kapasitesi 18 milyar metreküp olacak. Kapasite 2023'te 23, 2026'da ise 31 milyar metreküpe çıkarılacak " dedi

TANAP Projesi'nde son durum ne?

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşımayı amaçlayan TANAP için çalışmaların hızla devam ettiği, projede kullanılmak üzere üretilen 850 kilometrelik borunun teslim edildiği bildirildi.

Aleksi Komorosano, Ağaoğlu Şirketler Grubu'na transfer oldu!

2015 yılında yılın CIO’su (Chief Information Officer) seçilen Aleksi Komorosano, Nef Gayrimenkul’den Ağaoğlu Şirketler Grubu’na Bilgi Sistemleri & Teknolojileri Direktörü olarak transfer oldu.

Vagif Aliyev: TANAP'ın hazırlık aşaması tamamlandı!

Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın hazırlık aşamasının tamamlandığını ve 650 km'lik borunun üretilerek, üstlenici firmalara teslim edildiğini açıkladı.

Kenan Yavuz: TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama tüm ekip olarak herkes elinden geleni yapacak" dedi.

Başbakan’dan önemli TANAP açıklaması!

Davutoğlu, TANAP ile ilgili olarak, “TANAP Boru Hattı'nın faaliyete geçişini erkene almak önemli, türkiye öngörülen 6 milyar metreküpten daha fazla gaz alabilir, bunu değerlendirdik” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: TANAP 2018'de tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) yapımıyla ilgili, "TANAP'ın gerçekleşmesinde hiçbir sorun yok. 2018'de belki de daha erken inşaat tamamlanacak" dedi

TANAP Projesi Avrupa'daki dengeleri etkileyecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "TANAP Projesi karşılıklı güvenle hayata geçirildi. TANAP Projesi'nin 2018'den önce bitirilmesi için anlaştık. Gece gündüz çalışacağız. TANAP Projesi, Avrupa içi dengeleri de etkileyecektir." dedi.

TANAP projesinin inşaatı hızla ilerliyor!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP projesinin inşaat çalışmaları hızlandı!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP yüzde 25 daha ucuz inşa edilecek!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Rövneg Abdullayev, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)'ın yüzde 25 daha ucuz maliyetle inşaatının tamamlanacağını söyledi. İşte açıklaması...

TANAP Türkiye'nin değerini artıracak!

TANAP, Türkiye ve Azerbaycan tarafından yürütülen ortak bir proje 2018 Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 10'undan fazlasına eş değer olan 6 milyar metreküplük gaz gönderilecek.

TANAP Projesi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na (TANAP) karşı çıkmanın Türkiye'ye verilebilecek en büyük zararlardan birisi olduğunu belirtti.

Avrupa TANAP'la ısınacak!

TANAP'ın yerli boru tedarikçilerinden olan Noksel Boru'nun CEO'su Eol Akkoyunlu, TANAP'la Azerbaycan gazının Avrupa'ya Türkiye üzerinden sorunsuz bir şekilde iletileceğini ve Avrupa ülkelerinin kış aylarında zorluk yaşamayacağını söyledi.

TANAP transfer kapasitesi Haberi

TANAP transfer kapasitesi


Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) transfer kapasitesinin yıllık 18 milyar metreküp olacağını, bu rakamın 2023'te 23, 2026'da ise 31 milyar metreküpe ulaşacağını belirtti.


Yusifzade, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Caspian Enerji Forumu'nda yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın petrol ve doğalgaz rezervleri, enerji alanında gerçekleştirilen uluslararası projeler, yapılması öngörülen petrol ve doğalgaz hatları konusunda değerlendirmelerde bulundu.


Hazar Denizinde 1999 yılında bulunan Şahdeniz yatağının Azerbaycan için dönüm noktası olduğunu vurgulayan Yusifzade, bu yatağın 1,2 trilyon metreküp doğalgaz ve 240 milyon ton kondensat rezervini barındırdığını vurguladı.


Bu yataktan beklenilenden de fazla doğalgaz üretildiğini söyleyen SOCAR yetkilisi, 2013 yılında yıllık 9 milyar metreküp doğalgaz üretim öngörüsüne karşın 9,8 milyar metreküp üretim yapıldığını kaydetti.


Şahdeniz yatağında ilk günden itibaren toplam 13,1 milyon...