19 / 05 / 2024

Tanapa ortak olacak şirket

Tanapa ortak olacak şirket

İngiliz enerji devi BP, Azeri gazını Avrupa pazarına taşıyacak TANAP projesine ortak olacak. TANAP Dış İlişkiler Sorumlu Mammad,"Enerji şirketi BP yakında TANAP projesinde hissedar olabilir." dedi.

Aylık 10 bin TL'den başlayan taksitle ev sahibi olabilirsiniz! Ortak konut kredisi kampanyası başladı!

Ziraat Bankası tarafından konut sahibi olmak isteyenler için 'Ortak Konut Kredisi' kampanyası hayata geçirildi. En az 2, en fazla 5 kişi olacak şekilde konut kredisi alınabilecek. 1.250.000 TL'lik krediye aylık 10 bin 794 TL ödenecek. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu'ndan dar gelirliye ve emekliye müjde: Dönüşümde inşaat maliyetine İBB de ortak olacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dar gelirliye ve emekliye müjde verdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, devletin vatandaşın tapusuna ortak olma sistemini değerlendirdi. 

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Hatay’daki 10 milyar dolarlık projeye Suudi Arabistan mı ortak olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'da imzalanan enerji anlaşması nedeniyle tüm dikkatler Hatay'a çevrildi. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 10 milyar dolar yatırımla rafineri ve petrokimya tesisi kurulacağı ve buraya Suudi Arabistan’ın da ortak olacağı iddia edildi.

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yoluna gidiliyor. Ortak kullanım alanlarındaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının giderleri ortak olacak. İşte haberin detayları.

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Nehir Maritime Limited Şirketi'ne ortak olacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün Marshall Adaları'nda 5 bin dolar sermaye ile kurulacak şirkete yüzde 100 oranında iştirak etmesine karar verilmiştir.

Varlık Fonu Kalyon'a ortak olacak!

İFM'ye ortak olan ve projeyi bitirmekte sorun yaşayan Ağaoğlu, İntaş ve YDA gibi inşaat firmalarını kurtaran TVF, Kalyon'a olmaya hazırlanıyor...

THY, Sabiha Gökçen'i satın alıyor, İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istiyor!

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’nın yüzde 40 hissesini almak için harekete geçti. Sabiha Gökçen’i satın alan THY, dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'na da ortak olmak istiyor.

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

Japonyalı Sojitz ve Rönesans Holding ortak olacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker, bugünkü yazısında Rönesans Holding'in gayrimenkul yatırımlarında bahsetti. Ülker, Japonyalı Sojitz Grubu'nun Rönesans Holding ile 1.8 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğini söyledi.

Tanapa ortak olacak şirket Haberi

Tanapa ortak olacak şirket

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin dış ilişkilerden sorumlu yetkilisi Maksud Mammad, enerji şirketi BP'nin yakında mevcut sorunlarını gidererek boru hattında hissedar olacağını söyledi.


TANAP projesinde Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR'ın yüzde 58, Botaş'ın ise yüzde 30 payı bulunuyor.


Karadağ'da yapılan bir enerji sektörü zirvesinde Reuters'a bilgi veren Mammad, BP'nin daha önce projede istediği yüzde 12 payı almasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Anlaşma sürüyor. Teknik bazı sorunlar var, onlar da yakında giderilecek. Teknik açıdan görüş ayrılıkları var, ancak BP'nin (anlaşmadan) çekileceğini düşünmüyorum" dedi.


Mammad, 17 Mart'ta temeli atılacak projede inşaatın Nisan ayında başlayacağını ve 2018 sonunda tamamlanarak Azeri gazını Avrupa'ya 2019'da taşımasının hedeflendiğini ifade etti.


TANAP projesiyle Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz II...