19 / 05 / 2024

Tapu 3 boyut

Tapu 3 boyut

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile satın alınan konutlar tapuda 3 boyutlu olarak görülebiliyor

Şişli'nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Ev sahibi ve kiracı kavgası boyut atladı.  Şişli'de izinsiz oturduğu ileri sürülen evin tahliyesine tepki göstererek yangın çıkaran 3 kişi, gözaltına alındı. 

Tapu sahipleri dikkat! Tapu sahiplerine 90 gün süre tanındı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, 3 aylık süre tanındığı ve başvuru yapmayan vatandaşlarında haklarını kaybedeceği belirtildi.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceği açıklaması geldi.

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harcı peşin ödemelerinizde şimdi 3 aya kadar taksit imkanı! 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödemelerinde esnek taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Maximum kart ile 1.000 TL - 15.000 TL arası ödemelerde 3 taksit, 15.000-500.000 TL arası ödemelerde 2 taksit imkanı sunuluyor. 3 aya varan MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödeme fırsatını kaçırmayın!

Ev kiralamada yeni boyut: Evi pansiyona çevirdiler, ranza başına 3.500 TL istediler!

Ev sahiplerinden yeni kiralama trendi evi pansiyona çevirmek. Bazı ev sahipleri artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. Ranza başına ise 3.500 TL istiyorlar.

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

2022 yılında tam 3,5 milyon gayrimenkul satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre satılan 3,5 milyona yakın gayrimenkulden elde edilen tapu geliri ise toplam 41,5 milyar Türk lirasını buldu. Peki en çok hangi kentler rağbet gördü, konut mu arsa mı daha fazla satıldı? İşte ayrıntılar…

Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 3,5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

Türkiye'de 2022'nin 11 ayında 2 milyon 997 bin 668 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirdi. Bu satıştan ise 35 milyar 144 milyon 100 bin 467 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu 3 boyut Haberi

Tapu 3 boyut

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile satın alınan evler tapuda 3 boyutlu olarak görülebiliyor. Projeden konut sahibi olacak vatandaşlar kendi dairesinin içerisinde kadar girip, oradaki brüt alanları da görebilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

SATIN ALINAN EV 3 BOYUTLU GÖRÜLEBİLECEK


"Şu anda grafik olarak haritalara baktığınız zaman sadece çizgisel olarak, iki boyutlu görüyorsunuz. Artık bu yetmiyor. Hazırladığımız projeyle bunu 3 boyutlu, akıllı verilere dönüştürüp, gerekirse kendi dairesinin içerisinde kadar girip, oradaki brüt alanı görebilecek şekilde vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz"

TAPUDA FARKLI EV SATIŞI SONA ERECEK


"Şimdi diyelim ki ev alıyorsunuz, emlakçılar ya da birileri size 'Bu ev senindir.' diye gösteriyor ama o evin parsel...