06 / 05 / 2024

Tapu ayırma nasıl olur

Tapu ayırma nasıl olur

Tek parseldeki taşınmazın bölünerek paylaşılması işlemine tapuda ayırma deniyor. Peki, tapu ayırma işlemini kim yapar? Tapu ayırma işlemi için gerekli belgeler neler?

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapuya sahip kişiler bu konuda pek çok konunun aydınlatılmasını istiyor. Özellikle hisseli tapuyu ayırma sorusuna dair sorular ön plana çıkıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Tapu ayırma nasıl olur Haberi

Tapu ayırma nasıl olur

Tapu ayırma işlemini kim yapar?

Tek parseldeki taşınmazın bölünerek paylaşılması işlemine tapuda ifraz deniyor.  Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemi ifraz (ayırma) işlemi olarak ifade ediliyor.


İfraz işlemi, bir gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi ya da bir kısmının satılması durumlarında ortaya çıkabiliyor. Tapu ayırma işlemi, taşınmazın maliklerinin başvurusu ile yapılıyor. 


Ayırma işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması gerekiyor. İfraz işleminin tamamlanabilmesi için bir de belirlenen harcın ödenmesi gerekiyor. 


Tapuda ifraz için birtakım belgeler de isteniyor. Bunlar:

•Krokili beyanname (Kadastro Müdürlüğü’nce tanzimli),

•Taşınmaz mal belediye ve mücavir alan sınırları çerisinde ise Belediye Encümen kararı, dışında ise İl idare Kurulu kararı,

•Taşınmaz mal malikinin veya maliklerinin nüfus hüviyet cüzdanları veya pasaportları,malik...