28 / 04 / 2024

tapu belgeleri dijital ortamda mı

tapu belgeleri dijital ortamda mı

Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, pilot uygulama kapsamındaki Karatay Tapu Müdürlüğü' nde, önceki yıllara ait belgelerin tamamının dijital arşive aktarıldığını söyle di...

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu sahiplerine önemli uyarı: Tapu belgeleri geçersiz mi olacak?

Taşınmaz mal sahipleri için son derece önemli olan bazı kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Bu ayrıntılar, tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle bazı durumlarda tapu belgelerinin geçerliliğini yitirebileceği vurgulanıyor. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) düzenlemesine göre artık kartlı ödemelerde kâğıt slip almak istemeyen kişiler bu belgeleri dijital olarak alabilecek.

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Koronavirüs dijital konut satışına talebi artırdı!

Koronavirüs salgını sebebiyle evden çıkılmayan dönemde ev gezme işleri dijital ortama aktarılırken pazarlıklar da yan yana gelmeden gerçekleştiriliyor. Tapu işlemleri de evden çıkmadan yapılıyor. Bu dönemde satın alınan evlerin yarısı, evden çıkılmadan alındı...

Tapu işlemleri Blockchain teknolojisiyle yapılabilir önerisi!

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada  "Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda, kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir." dedi.

İnşaat firmalarında dijital para dönemi!

Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Türkiye’de tapu işlemlerinin online yapılması için yasal hazırlığın tamamlanması ve inşaat firmalarının dijital para ile ödeme kabul etmeye başlaması gibi önerilerde bulundu.

Web Tapu sistemi nasıl işliyor?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe sokulan 'Web-Tapu' sistemine talep yağdı. Koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilen uygulamayla sektör de canlılığını korumaya devam ediyor. Peki dijital ortamda sistem nasıl işliyor?

Dört tapu belgesi daha e-devlet üzerinden alınabilecek!

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgeleri de artık e-devlet üzerinden alınabilecek...

Oyuncu Halle Berry'nin evi hırsızların hedefi oldu! 

Oyuncu Halle Berry'nin Los Angeles'taki evine göz koyan sahte tapu belgeleri düzenleyerek evi kendi üzerine geçirmeye çalıştı. 

Samsun'da tapu belgeleri elektronik ortama aktarıldı! 

Samsun'da tapu kadastro belgeleri elektronik ortama aktarılarak Samsunluların hizmetine sunuldu. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Faruk Dönmez, "Tapu hizmetlerinin elektronik ortama alınmasıyla daha kolay ve güvenli bir şekilde hizmet verilmeye başlandı" dedi.

tapu belgeleri dijital ortamda mı Haberi

tapu belgeleri dijital ortamda mı


Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün hizmet alan vatandaşlara daha iyi, hızlı ve güvenilir hizmet vermek adına çeşitli projeler ürettiğini ifade etti.


Arşivlerin de dijital ortama aktarılmasının bu projelerden biri ve en önemlisi olduğunu belirten Tugay Kaya, "Arşivimizin, hızlı ve ulaşılabilir olması önem verdiğimiz konulardan bir tanesidir. Türkiye'nin tamamında bu uygulama mevcut. Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüze bağlı Karatay Tapu Müdürlüğümüz pilot uygulama kapsamındadır" dedi.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde, 1900'lü yıllardan kalan arşivler olduğunu, gerektiğinde o arşivdeki belgelere hemen ulaşmaları gerektiğini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:


"Vatandaşa, hem güvenilir hem de hızlı hizmet sunalım diye bu anlamda o belgelerin tamamının dijital ortama aktarılması düşünülmüştü. Yaklaşık bir yıldır Konya'ya bağlı...