01 / 05 / 2024

tapu belgeleri

tapu belgeleri

Konut, arsa ve iş yeri gibi taşınmazların satış işlemlerinin tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapuda istenen belgeler 2014..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu sahiplerine önemli uyarı: Tapu belgeleri geçersiz mi olacak?

Taşınmaz mal sahipleri için son derece önemli olan bazı kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Bu ayrıntılar, tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle bazı durumlarda tapu belgelerinin geçerliliğini yitirebileceği vurgulanıyor. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Dört tapu belgesi daha e-devlet üzerinden alınabilecek!

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgeleri de artık e-devlet üzerinden alınabilecek...

Oyuncu Halle Berry'nin evi hırsızların hedefi oldu! 

Oyuncu Halle Berry'nin Los Angeles'taki evine göz koyan sahte tapu belgeleri düzenleyerek evi kendi üzerine geçirmeye çalıştı. 

Samsun'da tapu belgeleri elektronik ortama aktarıldı! 

Samsun'da tapu kadastro belgeleri elektronik ortama aktarılarak Samsunluların hizmetine sunuldu. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Faruk Dönmez, "Tapu hizmetlerinin elektronik ortama alınmasıyla daha kolay ve güvenli bir şekilde hizmet verilmeye başlandı" dedi.

Şirketlerin tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Ticaret sicil müdürlükleri tarafından üretilen ve tapu işlemlerinde kullanılan yetki belgeleri artık merkezi kayıt sisteminden elektronik ortamlarda alınacak. 

Beykoz Tokatköy'deki tapu sorunu mecliste!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde vatandaşlar tapu sorunu yaşıyor. Tapu tahsis belgeleri iptal edildi, vatandaşlardan bölgeyi tahliye etmesi istendi.

Tapu alım satım harçları 2017!

Tapu alım satım işleminin gerçekleşmesi için, tarafların tapudan randevu alması, randevu gününde gerekli belgeleri temin edilmesi ve harçların ödenmesi gerekiyor. İşte tapu alım satım harçları 2017..

2015 tapu harç masrafı ne kadar?

Gayrimenkul alım satım esnasında tarafların birtakım belgeleri ibraz ederek masraflarını ödemesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı ne kadar?

Tapu alım satım vergisi ne kadar?

Taşınmaz mal satın almak isteyen kimselerin, tapudaki devir işlemleri için istenen belgeleri eksiksiz olarak temin etmesi ve tapu alım satım vergisini ödemesi gerekiyor. Peki, tapu alım satım vergisi ne kadar?

Tapu alım satım masrafları 2015!

Taşınmaz mal devir işlemi için tarafların bazı belgeleri temin etmeleri ve belli oranlarda masraf ödemeleri gerekiyor. Peki, tapuda hangi masraflar ödenir? İşte tapu alım satım masrafları 2015...

tapu belgeleri Haberi

tapu belgeleri

Tapuda istenen belgeler 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemleri bilindiği üzere tapu dairesinde gerçekleşiyor. Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmazların satış işlemlerinin tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Tapu işlemleri için neler gerekli?

Tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için belgeler alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı talep ediliyor:


Satıcıdan istenenler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


Alıcıdan istenenler:

- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


Ayrıca:

- Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekli.


Sırasıyla tapu işlemleri..

- Satıcı, tapu dairesinde sıramatikten TC kimlik numarası ile sıra numarası alır.

- Evrakların eksiksiz ise ön...