29 / 04 / 2024

Tapu harcı oranları

Tapu harcı oranları

Tapu harcı oranlarının yükselmesiyle sıkıntıya girdiklerini söyleyen emlakçı Halil Ersoy, yüzde 3 olan oranın yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Ersoy, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut faizi oranının yüzde 1’in altına düşmesi gerektiğini kaydetti.

Gayrimenkuller gerçek değerleri ile neden satılmıyor?

Dünya gazetesi makale yazarlarından Murat Sayar bugünkü yazısında gayrimenkullerin neden gerçek değerleri ile satılmadığını yazdı..

15 soruda tapu harcı!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki tapu harcı ne kadar, nereye ödenir, kim öder? İşte 15 soruda tapu harcı..

İsmail Kökbulut: Konut almanın tam zamanı!

Yazar İsmail Kökbulut, bugünkü yazısında tapu harç oranlarındaki indirimi değerlendirdi. Kökbulut, indirimin tüm detaylarını paylaştı.

Tapu harcı kaç lira 2015?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre, taşınmaz malların devir işlemleri için de ödeme yapılıyor. Peki, tapu harcı kaç lira 2015?

Tapu harcı ne kadar 2015?

Tapu dairesinde yapılan özellikle gayrimenkul alım satım işlemlerinde ödenen tapu harç oranları en çok merak edilen harçlar arasında yer alıyor. Peki, tapu harcı ne kadar 2015?

Tapu harcı oranı ne kadar?

Tapu dairesinde işlemin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve müdürlük tarafından hesaplanan tapu harcının bankaya yatırılması gerekiyor. Peki, 2014 tapu harcı oranı ne kadar?

Tapuda alım satım harcını kim öder?

Tapu dairelerinde verilen hizmete karşılık olarak bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Tapu alım satım harcı her yıl yenileniyor. Peki, bu alım satım harcını kim öder?

Tapuda satış bedeli nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu satışının gerçekleşebilmesi hem alıcının hemde satıcının belli oranlarda tapu satış bedeli ödemesi gerekiyor. Peki tapu satış bedelleri nasıl hesaplanır?

Tapu harcı 2014!

Konut, arsa ve işyeri gibi gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için öncelikle tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı 2014...

2021 tapu harcı oranları!

2021 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte 2021 tapu harcı oranları...

Arsa tapu harcı 2021!

Arsa ve arazi yatırımı yapacak kimseler tapu dairesine belli oranlarda harç ödüyor. 2021 yılında uygulanacak o oranlar belli oldu. İşte Arsa tapu harcı 2021...

2020 tapu harcı oranları!

2020 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte 2020 tapu harcı oranları...

Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları!

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında ödenen tapu harcı hakkında merak edilen tüm detaylar sizler için araştırıldı. Tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları...

Halil Ersoy: Tapu harcı düşürülmeli!

Tapu harcı oranlarının yükselmesiyle sıkıntıya girdiklerini söyleyen emlakçı Halil Ersoy, yüzde 3 olan oranın yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Ersoy, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut faizi oranının yüzde 1’in altına düşmesi gerektiğini kaydetti.

2019 yılı tapu harcı oranları!

2018 yılının Mayıs ayında başlatılan tapu harcı indiriminin uzatılmaması halinde 2019'da Kanunda belirtilen tapu harcı oranları tahsil edilmeye devam edilecek. İşte 2019 yılı tapu harcı oranları...

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı!

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı. Vatandaşlar indirimli tapu harcı ve KDV oranlarından yıl sonuna kadar yararlanabilecek...

Tapu harcı indirimi son günü 2018!

Konut alıcı ve satıcılarını sevindiren Bakanlar Kurulu'nun tapu harcı indirim kararı ile oranlar binde 20'den binde 15'e düştü. Peki, tapu harcı indiriminde son gün ne zaman?

Tapu harcında indirim var mı?

Tapu harcı oranlarını arttırma ve eksiltme yetkisi Bakanlar Kurulu'nda oluyor. Peki, Bakanlar Kurulu tapu harcında indirim yaptı mı? Tapu harcında indirim var mı?

Yeni tapu harcı hesaplama!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı oranlarında belli bir tarihe kadar indirim yapıldı. İşte yeni tapu harcı oranları ve yrni tapu harcı hesaplama örneği..

Tapu harcı indirimi 2017!

15 Mart 2017 tarihinde tapu harcı oranlarında indirim yapıldı. İndirimli oranlar 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. İşte Tapu harcı indirimi oranı 2017 ve hesaplama örnekleri..

Tapu harcı indirimi hangi gayrimenkullerde geçerli?

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harcı oranlarında indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi hangi gayrimenkullerde geçerli?

Tapu harcı oranı değişti mi?

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenleme kapsamında tapu harcı oranları da yer alıyor. Peki, tapu harcı oranı değişti mi?

Tapu harcı oranları Haberi

Tapu harcı oranları

Tapu harcı oranları yüksek olduğu için sıkıntı yaşadıklarını kaydeden  emlakçı Halil Ersoy, yüzde 3 olan oranın yüzde 1’e düşürülmesi gerektiğini belirtti. Ersoy, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut faizi oranının yüzde 1’in altına düşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın emlakçı meclis üyesi Halil Ersoy, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tapu harcının yüksekliğinden yakınarak yüzde 1 oranında sabitlenmesini isteyen Ersoy, sektörün önünün açılması için kredili konut faizlerinin de yüzde 1’in altına düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Parası olanlara uyarıda bulunan Ersoy, gayrimenkulün her zaman kazandırdığını kaydederek fiyatlar düşük olduğu için mevduat faizi veya Dolara değil, gayrimenkule yatırım yapmaları önerisinde bulundu.

''Tapu harcı yüzde 1'e indirilsin''

Yüzde 4’ten yüzde 3’e indirilen tapu harçlarının kalıcı olarak yüzde 1’e indirilmesini istediklerini söyleyen Ersoy,...