27 / 04 / 2024

Tapu iptali davası zamanaışımı

Tapu iptali davası zamanaışımı

Tapu tescilinde bulunan yanlışlıkların düzeltilmesi için tapu iptal davası açılabiliyor. İşte, tapu iptali davası şartları!

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davalarında son durum ne? 

Kızılbük GYO, Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davasındaki son durumu açıkladı. Peki dava sonuçlandı mı? 

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Tapu iptali kaç yıl sürer?

Tapu iptaline dair bilinmesi gereken birtakım hususlar vardır. Tapu iptali davası açacak kişiler, bu davanın nasıl bir dava olduğunu ve şartlarının neler olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Hangi durumlarda tapu iptal davası açılamaz?

Tapu iptal davaları sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte tapu iptal davasına dair detaylar!

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan bir davadır. Peki, Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan tapu davası olarak biliniyor. Peki, tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır? İşte tüm merak edilenler...

Tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar?

Tapu iptal davasında zamanaşımı süresi, davanın niteliğine göre değişebiliyor. Peki, tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar? İşte tapu iptal davası zamanaşımı süresi ile ilgili merak edilenler...

Tapu iptal davasına açıklamasız dekont kararı!

Kırklareli'nde yaşayan Şükran Köseoğlu, tapu iptal davası açtı. Köseoğlu'nun tapu için ödeme yaptığı dekontta açıklama yapmaması nedeniyle davaya ret kararı verildi.

Tapu iptali davası zamanaışımı Haberi

Tapu iptali davası zamanaışımı

Tapu iptali davası şartları!

Tapu’ya ve Tapu Senedi’ne esas teşkil eden gayrimenkul üzerindeki hakların hallerini gösteren Resmi Sicillere Tapu Kütüğü, bir başka ifadeyle ‘Tapu Sicili” deniyor.


Ortada haklı bir sebep olmaksızın yapılan, Bir tescil (Kütüğe yazım) veya, Tescilin tadili (değiştirilmesi) veya, Terkini ile bir ayni haklan zedelenmiş olması gerekiyor. Bu durumda; ayni hakkı zedelenen kimse, Tapu sicilinin düzeltilmesini dava edilebiliyor.


Dava, taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesinde açılıyor.  Tapu iptal davaları ile ilgili usul ve esaslara Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, tapu iptaliyle birlikte ‘Tescil de istenmişse; o zaman, taşınmazın bulunduğu yere göre; Hazine’ye, Köy Muhtarlığına, Belediye Başkanlığı’na da husumetin yöneltilmesi gerekiyor.


Tapu iptal davaları..

1. Hesap hatası nedeniyle tapu iptal davası

Hesap hatası nedeniyle; dava konusunun değer ve miktarına bakılmaksızın malvarlığı haklarına...