05 / 05 / 2024

Tapu Kadastro yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği

Tapu Kadastro yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu sahipleri ellerindeki tapulara dair bazı sorulara yanıt aramaktadırlar. Onlardan biri de tapu bozma durumudur. Tapu kaç yılda bozulur? İşte detaylar!

Yeni yükselme Stacks (STX)'den geldi! Değeri yüzde 30 arttı

Stack (STX), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), aracılığı ile onaylanan token olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bitcoin fiyatının çıkmasıyla beraber, BTC üzerine kurulmuş bir akıllı sözleşme katmanı olan Stacks (STX) fiyatı da iki gündür yükseliş gösterdi.

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer müjdeyi açıkladı! Görevde yükselmek isteyenler sıra sizde! Tarih belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüklerini ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Görevde yükselme sınavı tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar...

‘Dolar mı, altın mı?’ diye düşünenlere yanıt uzmanından geldi! Sadece 15 günde bu kadar yükselecek!

Elinde az da olsa parası olan vatandaşlar, değer kaybetmemesi için bir yatırım aracına yönlendirmek istiyor. En popüler yatırım araçlarından altın mı yoksa dolara mı yatırım yapmalı diye kararsız kalanlara yanıt uzmanından geldi. Sadece 15 gün içinde şok yükselme bekleniyor.

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tapu harcının yüzde 1’inin altına düşürülmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…

Bitcoin'in yükselme nedenini açıkladı herkes şoke oldu! Bitcoin bu seviyeleri görebilir

Bitcoin'in son dönemler önüne geçilmez yükselişi bazı teorisyenlerin açıklamasıyla kamuya anlatılıyor. En ilginç yorum ise Fox haber sunucusundan geldi. Konuyla alakalı herhangi bir kanıt bulunmasa da Twitter aracılığı ile kimi analistler konuyu değerlendirerek sunucunun açıklamalarına değindi.

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemiyle, gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi bilgiler web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacak.

Milyonlarca kişiye vergi şoku! Yüzde 61,5 zamlanıyor! Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat!

2023 yılında emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçları önemli oranlarda zamlanacak. İşte emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarına gelecek o zam...

Tapu Kadastro yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği Haberi

Tapu Kadastro yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tapu kadastro personelinin yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde yapılan değişiklik, 1 Kasım 2014 Cumartesi tarih ve 29162 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


İşte o yönetmelik;


YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü)’ndan:


TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 26/3/2014 tarihli ve 28953 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin (2) numaralı alt bendindeki “unvanlarda” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Müdürlük teşkilatında” ibaresi eklenmiştir.


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(4) Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en...