05 / 05 / 2024

Tapu Konut Satışı

Tapu Konut Satışı

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, satış işlemi bittikten sonra, satıcının parayı almamış olması durumunda herhangi bir hak iddia edilemediğini söyledi

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

Koronavirüsün konut satışlarına etkisi ne oldu?

TÜİK ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa oluşturdukları konut satış istatistiklerinde mart verileri açıklandı. Konut satışı geçen yıla göre martta yüzde 3.4, ilk çeyrekte ise yüzde 33 arttı. 

2019’da konut satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, 2019’da konut satışları yüzde 1,9 oranla düştü.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

2020'de konut satışları zirve yapacak!

Kredi faizinin düşmesi ile firmaların kampanyaları ve 31 Aralık’ta sona eren KDV ile tapu harcı indirimleri etkisini gösterdi. Aralık 2019’da konut satışları bütün yılların rekorunu getirdi. 202 bin satış ile bugüne kadar geçen ayların en yüksek konut satışı yapıldı.

Yabancıya konut satışında tapu şartı kalktı!

Gayrimenkule önemli bir destek daha geldi. Artık yabancı yatırımcının konut satışında vatandaşlık hakkı kazanabilmesi için tapu yerine satış sözleşmesi de yetecek...

Konut satışlarında kayıp yok kazanç var!

Devlet, bu yıl beklediği 13,4 milyar liralık tapu harç gelirinde hedefine yaklaştı. Harç oranlarını alım ve satımda yüzde 4'den yüzde 3'e indiren devlet, artan konut satışlarıyla kaybı kazanca çevirdi. 

KDV ve tapu harcı indirimi konut satışlarını canlandırdı!

Gayrimenkul sektörü oyuncuları vergi indiriminin satışlara ciddi katkı yapacağını söyledi. İnşaatçılar,  ''KDV dükkân, tapu harcı konut satışlarını canlandırdı” dedi.

Yabancıya konut satışında vatandaşlık işlemlerine dikkat!

250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan yabancılar tapu kayıtlarına üç yıl satılmama şerhi koyularak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilecek. Peki, yabancıya konut satışı vatandaşlık işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

Tapu harcı indirimi 3. çeyrekte konut satışlarını artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2017 III. çeyrek konut satış istatistikleri verilerini değerlendirdi. 

Konut satışlarında ‘harç’ dopingi söz konusu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tapu kayıtlarına ilişkin verilerine göre Eylül ayında 140 bin 298 adet konut satışı gerçekleştirildi. Bunun bir nedeni de  Eylül ayındaki işgünü sayısının geçen yıla göre artması olarak biliniyor.

Konut satışlarındaki artış sektörü umutlandırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, temmuz ayında 115 bin 869 konut satıldı. Konut satışlarındaki artış sektörü umutlandırdı.

Tapu Konut Satışı Haberi

Tapu Konut Satışı

Gayrimenkul satış işlemleri sırasında yaşanan en önemli problemlerden biri; satış bedeli olan tutarın alıcı tarafından satıcıya nasıl ödeneceği konusudur. Tapu dairesinde taraflar arasında imzalar atılmadan önce para alışverişinin tamamlanmış olması gerektiğinin altını çizen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, satış işlemi bittikten sonra, satıcının parayı almamış olması durumunda herhangi bir hak iddia edilemediğini söyledi. Erilkun, alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun ‘Bloke Çek’ olduğunu belirtti.


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, alım ve satım işlemlerinde paranın tapu dairesinde elden teslim alınmasında çeşitli riskler bulunduğunu belirterek “taşıma, dolandırıcılık, paranın sayılma problemi, hırsızlık ve sahte para bu sıkıntıların başında gelir. Bloke çek ise bu konuda alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yoldur” dedi.


Çalınma Riski Ortadan Kalkıyor


Banka tarafından düzenlenen ve...