29 / 04 / 2024

tapu masrafları nelerdir

tapu masrafları nelerdir

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işleminin tamamlanması için tapu masrafları ödeniyor. İşte tapu masrafları 2016..

Tapu masrafları kime aittir?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılacak devir için öncelikle randevu alınıyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları kime aittir?

2015 tapu masrafları ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde, birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu süreçte emlakçı ile çalışılması durumunda ekstradan emlakçı masrafı da ödeniyor. Peki, 2015 tapu masrafları ne kadar tutar?

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ve konut satın alan vatandaşlar bazı ücretlerden kaçmaya hatta bazen hiç ödememeye çalışıyor. Konut alıcı ve satıcıları tapu masraflarını düşürmek için bazı yöntemler deniyor. Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin...

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Hisseli tapu riskleri nelerdir?

Hisseli tapuya pek çok kişi önyargılı bakar. Çoğu zaman miras yoluyla geçen bu hisseli tapu riskli midir? İşte merak edilen ayrıntılar!

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada 2023 yılında tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse de döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artışlar yaşandığını belirterek önemli açıklamalar yaptı...

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

tapu masrafları nelerdir Haberi

tapu masrafları nelerdir

Tapu masrafları 2016!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için öncelikle daireden randevu alınması ve gerekli belgelerin temin edilerek müracaat edilmesi gerekiyor.


Herhangi eksik veya yanlış bir bilginin olmaması durumunda tapu masrafları da ödenerek tapu devir işlemi tamamlanabiliyor. Peki, 2016 yılında tapu için ne kadar para ödenir? 


Tapu masrafları 2016!

1. Tapu harcı

Taşınmazın satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Ancak bu bedeli alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Buna göre toplamda binde 40 oranında harç ödenmiş oluyor.


Örnek: Taşınmaz malın değerinin 300 bin TL olduğunu düşünelim. Buna göre alıcı 6 bin TL, satıcı 6 bin TL olmak üzere toplamda 12 bin TL harç ödemesi yapılıyor.


2. Tapu döner sermaye

Tapu harcının yanı sıra,...