22 / 07 / 2024

Tapu Takas ile gayrimenkul alışverişleri güvende olacak

Tapu Takas ile gayrimenkul alışverişleri güvende olacak

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlü ve Takasbank işbirliği ile hazırlanan 'Tapu Takas' isimli uygulama ile sahte para, hırsızlık ve ya dolandırıcılık gibi istenemeyen durumlar tarihe karışacak.

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Nissan’dan Juke’ye 22.500 TL takas desteği ile sahip olun! İşte Nissan Juke 10 Şubat 2023 fiyat listesi…

Nissan’dan Juke için 60.000 TL krediye 12 ay yüzde 0 faiz fırsatı veriliyor. Ya da 22.500 TL takas destek fırsatı ile Nissan Juke’ye sahip olabilirsiniz.

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır?

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır? sorusu tapu harcı ile karşı karşıya kalan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biridir. İşte o araştırılan yanıtlar!

Kredi kartı ile tapu harcı ödenir mi?

Tapu harcı, gayrimenkul alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken tapu hizmetleri karşılığında verilen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kedi kartı ile tapu harcı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu Takas ile gayrimenkul alışverişleri güvende olacak Haberi

Tapu Takas ile gayrimenkul alışverişleri güvende olacak

Uygulama sayesinde alıcılar ve satıcılar kolay, hızlı ve güvenli şekilde alım satım yapabilecekler. Türkiye'nin her yanından Alo 181 ile 7 gun 24 saat tapu Takas' uygulamasından anında randevu alabilirsiz. Uygulama tum dijital ortamlara uygun olarak hazırlanmıştır. 


Tapu Takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla, gayrimenkul ile satjş tedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesi, tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi, nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması, düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı sağlanarak tüm taraflar açısından çağdaş, güvenli ve teknolojik bir altyapı ile zaman, işgücü ve maliyet avantajı yaratılması için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde tasarlanmıştır. Paranın sahte çıkması veya çalınması risklerinden sizi korur. 


Satış bedelinin, alıcı tarafından Takasbank'a...