01 / 05 / 2024

Tapu tescil dava dilekçesi

Tapu tescil dava dilekçesi

Tapu tescil davası için Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Tapu tescil davası Medeni Kanun 713. maddesi ve ilgili diğer maddelere dayanıyor. İşte tapu tescil davası dilekçesi...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal ve tescil davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası, gayrimenkul hukuku alanında sıkça kullanılan bir terimdir. Bu dava türü, taşınmazın aykırı işlemler yapılması durumunda açılır. Taşınmazın kullanımını, sahibini ve iptalini etkilediği için önemlidir. Peki tapu iptal ve tescil davası neden açılır?

Tapu iptali kaç yıl sürer?

Tapu iptaline dair bilinmesi gereken birtakım hususlar vardır. Tapu iptali davası açacak kişiler, bu davanın nasıl bir dava olduğunu ve şartlarının neler olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapu İptal ve Tescil Davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibari ile taşınmazın ayni hakkına ilişkin bir dava olarak karşımıza çıkıyor. Tapu İptal ve Tescil Davasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Tapu harcının iadesi dava dilekçesi 2022!

Tapu harcı iadesi, kentsel dönüşüm sürecinde alınabiliyor. İade için bir dilekçe ile vergi dairesine müracaat ediliyor. Tapu harcının iadesi dava dilekçesi...

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

Beylikdüzü Gülseren Yapı Kooperatifi'nde tapu sorunu: 13 dava açıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından verilen sözlerin Beylikdüzü Belediyesi döneminde bozulduğunu belirten aileler 13 ayrı dava açtı. Aileler 250 bin-450 bin TL arası yüksek ipotek ücretiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir? İşte tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021...

Tapu tescil davası dilekçe örneği 2021!

Hukuka aykırı bir şekilde tapu kaydının gerçeğe aykırı gözükmesi halinde dilekçe verip durum düzeltilebiliyor. Peki tapu tescil davası dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte Tapu tescil davası dilekçe örneği 2021...

Tapu tescil dava dilekçesi Haberi

Tapu tescil dava dilekçesi

Tapu tescil davası dilekçesi!

Tapu tescil davası için Kadastro Müdürlüğü'ne müracaat edip harç yatırılıyor veya özel kuruluş ve kişilere başvurarak bir kadastro elemanının taşınmazın başına götürülerek pafta uygulaması yaptırmak gerekiyor. 


Bu uygulama ile saptanan parselin tapu kayıt bilgilerini tespit ederek kimin adına tapuda kayıtlı olduğunun saptanması gerekiyor. 


Davaya konu olan taşınmazın değerinin mutlaka dilekçede belirtilmesi gerekiyor. Tapu tescil davası Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Taşınmaz ile ilgili davalarda yetkili mahkeme taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi olmalıdır.


Tapu tescil davası dilekçe örneği..


……… …ASLİYE HUKUK HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI : 


DAVACI VEKİLİ : 


DAVALILAR : 


DAVA KONUSU : Medeni Kanunun m. 713 hükmü gereğince olağanüstü zamanaşımı nedeniyle gayrimenkul iktisabı sonucu tescil talebinden ibarettir.


DAVA DEĞERİ : ………… (……….) TL.-


OLAYLAR :

1. ……… ili ……… ilçesi …….. köyü sınırları içerisinde …… mevkiinde ve ……. Köyü ile...