24 / 05 / 2024

Tapu üzerinden siyaset devri bitecek

Tapu üzerinden siyaset devri bitecek

CHP Kepez Belediye Başkan adayı Erdal Öner Kepez 2004 yılında 50 mahallesinde tapu sorunu olan bir bölgeydi ama hamdolsun şu anda 16 -17 mahalle kaldı...

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Hisseli tapuya sahip kişiler, öncelikle bu tapu üzerinden hangi işlemlerin yapılacağını araştırmaktadır. İşte hisseli tapulara dair merak edilen detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapu nasıl alınır? Ortak tapulu habersiz ev satışına nasıl engel olunur?

Hisseli tapuda birden fazla hak sahibi vardır. Bu tapu türünün üzerinden yapılan işlemlerde diğer tapulara göre farklılık göstermektedir.

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, alım ve satış gibi işlemlerinin bu tapu üzerinden nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte detaylar!

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak 9 Aralık 2022 tarihinden sonra satışı yapılacak dövize ilişkin döviz alım belgelerinin ilgili tapu idaresine mutlaka KEP üzerinden gönderilmesi zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu başınızı ağrıtmasın! Hisseli tapudan nasıl kurtulurum? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapu çoğu kişi için fazla uğraş gerektiren işlemlerden oluşmaktadır. Bu yüzden ilk kez hisseli tapuya sahip olanlar ya da daha önce bu tapu üzerinden işlem yaptırmak isteyenler birtakım sorularına yanıt arıyor.

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemiyle, gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi bilgiler web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacak.

Tapu üzerinden siyaset devri bitecek Haberi

Tapu üzerinden siyaset devri bitecek

CHP Kepez Belediye Başkan adayı Erdal Öner, seçim çalışmalarına devam ediyor. Dirmilliler ve Ispartalılar derneklerini ziyaret eden Öner, 2004-2009 yıllarında hizmet etme onuruna sahip olduğunu hatırlatarak, "Kepez 2004 yılında 50 mahallesinde tapu sorunu olan bir bölgeydi ama hamdolsun şu anda 16-17 mahalle kaldı. O dönemde inşaat ruhsatı bile alınamıyordu ama bugün geldiğimiz noktada inanılmaz bir şekilde kentsel dönüşüm yaşanmaya başladı. Şunu onurla söyleyebilirim ki 2019 yılında tapu üzerinden siyaset bitecektir. Daha güzel yolları, daha güzel şehirleşmeyi nasıl yaparız bunları tartışacağız" dedi. Abdal Musa Demeği'ni de ziyaret eden Öner dernek üyeleriyle sohbet ederek, Kepez'de cemevi için arazi tahsisi sözü verdi. Öner, daha sonra mahalle gezisi yaptı. 


Sabah...