09 / 01 / 2025

tapuda bağış bozulur mu

tapuda bağış bozulur mu

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki tapuda bağış harcı ne kadar?

Tapuda parmak izi zorunluluğu resmen başladı! Teyit alınmazsa işlem yapılmıyor

Tapu işlemleri sırasında sahteciliğe karşı hayatı geçirilen parmak izi uygulaması resmen başladı. Tapu işlemleri artık çipli kimlikle gerçekleştiriliyor. Kimlik cihaza yerleştiriliyor, vatandaştan da parmak izi alınıyor. İki veri uyuşmazsa işlem yapılmıyor.

Tapuda yeni dönem: Yazılımsal işlem robotları iş başında! Saatlerce tapu dairelerinde beklemek tarihe karışıyor

Tapu işlemlerinde yeni dönem başladı. Yazılımsal işlem robotları sayesinde artık saatlerde tapu dairelerinde beklemek tarihe karışacak. Peki yapay zeka destekli robotlar nasıl çalışıyor? İşte ayrıntılar...

Tapuda '3 boyutlu' dönem 1 Ocak'ta başlıyor! O belgeler Genel Müdürlüğe yollanacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Hakan Gedikli, tapuda '3 boyutlu' dönemin 1 Ocak 2025'te başlayacağını söyledi. İşte Gedikli'nin o açıklaması...

Tapuda yeni dönem bugünden itibaren resmen başladı! Devir işlemlerinde o şart kaldırıldı!

Tapuda yeni dönem bugünden itibaren resmen başladı. Yeni dönemle birlikte tapu devir işlemleri için taşınmazın bulunduğu ilçeden randevu alma şartı kaldırıldı.

Tapuda gerçek değer göstermeyenler dikkat: Başınıza olmadık işler açılır!

Son zamanlarda sık sık tapuda satış bedelinin düşük gösterildiği gündeme geliyor. Peki tapuda evin değeri konusunda nelere dikkat edilmeli? 

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

Tapuda yeni dönem başlıyor! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? 10 soru ve cevapta merak edilen detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı, konut alım ve satımında vergilendirmenin nasıl yapıldığı ile ilgiliolarak bir broşür hazırladı. Bu kapsamda yanlış beyanda bulunanlar yüksek cezalarla karşı karşıya kalabiliyor. 

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O işlemi yapmazsanız başınız derde girecek! 

Gayrimenkul satışlarında  hisseli tapu sahibi olunanların dikkat etmesi gereken önemli maddeler bulunuyor. Bu noktaları göz ardı edenlerin ise başı derde giriyor. İşte hisseli tapuda dikkat edilmesi gerekenler...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

tapuda bağış bozulur mu Haberi

tapuda bağış bozulur mu

Tapuda bağış harcı ne kadar?

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor.


Ancak reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. Ayrıca vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. 

  

Bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyetler bir şeyi yapma şeklinde karşımıza çıktığı gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de karşımıza çıkabiliyor.

         

Bağışta bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. 


Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahiptir. Bu durumda saklı pay hakları bağışlanamadığı için bu hakları korunur. 


Bağış rücu şartı ile de...