05 / 05 / 2024

tapuda hangi belgeler gereklidir

tapuda hangi belgeler gereklidir

Bir gayrimenkul alım-satım işleminiz var. Ancak tapuda hangi belgelerin istendiğini bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Tapuda hangi belgeler gereklidir, ayrıntıları...

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

Kimlik kaybolunca ne yapılır? Hangi belgeler gerekli?

En çok endişe uyandıran durumlardan biri de kimliğin kaybolmasıdır. Resmi işlemlerden seyahate kadar geniş bir kullanımı olan kimliğin kaybolduğunu anladığınızda hemen harekete geçmelisiniz. Peki kimlik kaybolduğunda nereye ve nasıl müracat edilmelidir, hangi belgeler toplanmalıdır?

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

Hangi tapuda kredi kullanılabilir?

Vatandaşlar, "Hangi tapu tipleri için ve kredisi kullanılabilir?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

tapuda hangi belgeler gereklidir Haberi

tapuda hangi belgeler gereklidir

Tapuda hangi belgeler gereklidir?

Herhangi bir gayrimenkul alım-satım işleminizin sorunsuz gerçekleşmesi için istenen evrakların eksiksiz olması gerekiyor. Peki tapuda hangi belgeler gereklidir?


Tapuda istenen belgeler:

-Belediye Rayiç Bedeli Belgesi;

Her iki tarafın beraber gitme zorunluluğu olmamakla birlikte tapu fotokopisi ile gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye başvurulur. Alınan belediye rayiç bedeli belgesi, alım-satım işleminin yapılacağı gün tapuya verilecektir.


-Vergi Borcu Yoktur Yazısı;

Geçmiş döneme ait vergi borcunun olmadığını gösteren bu belge, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeden alınır. Borcun söz konusu olduğu durumlarda, gayrimenkul sahibine bu durum iletilmeli; borcun kapatılması talep edilmelidir. Diğer bir alternatif çözüm ise, pazarlıkla anlaşılan son fiyat ne ise bu fiyat üzerinden karşılıklı anlaşma sağlanarak son fiyat belirlenebilir.


-Tapu Aslı veya Fotokopisi;

Alım-satım işleminin gerçekleşeceği gün, önceden ilgili gayrimenkul tapusunun aslı veya fotokopisi hazırlanmalıdır.


-Vekaletname;

Alım-satım işlemi emlakçı veya...