29 / 04 / 2024

Tapuda hisse satışı için neler gerekli

Tapuda hisse satışı için neler gerekli

Hisseli tapu özetle, bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğu anlamına geliyor.Hisseli tapu satış işlemlerinde bazı evraklar isteniyor. İşte, tapuda hisse satışı için gerekli evraklar!

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu satış işlemleri diğer gayrimenkul satışlarına göre daha farklı süreçlerle ilerletiliyor. İşte hisseli satışlara ilişkin tüm detaylar...

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı

TCMB aracılığı ile yayımlanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine nazaran yabancılar 26 Mayıs haftasında 378,7 milyon dolarlık kesin hisse satışı yaptı. Bu sayı haftalık oranda son bir senenin en büyük satışı olurken sene başından bu zamana kesin hisse satışı da 1,5 milyar doları geçti.

Borsada yabancı oranında tarihi düşüş! 4 ayda 1 milyar dolarlık hisse sattılar!

Yabancı takas oranı yüzde 27,85 ile tüm zamanların en düşük seviyesine inerken, sadece son 4 hafta içerisinde 385 milyon dolarlık yabancı hisse satışı yaşandı.

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal olur mu? Eşten izinsiz ya da habersiz ev satılabilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden üzerinde yapılan işlemler de farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Yabancılar geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satın aldı!

Borsada geçen hafta yabancılardan önemli miktarda alım gerçekleştirildi. Yurt dışında yerleşik  bulunan kişiler, toplamda geçen hafta boyunca 67,6 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı.

Tapuda hisse satışı için neler gerekli Haberi

Tapuda hisse satışı için neler gerekli

Tapuda hisse satışı için gerekli evraklar!

Hisseli tapu özetle, bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğu anlamına geliyor. Böyle bir tapunun satış işlemlerinde ise azami ölçüde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. 


Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor.  Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiyor. Ancak insanların kişinin dikkat etmesi gereken konu; hisseli tapularda sadece gayrimenkulün ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği hususu oluyor.


Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdikleri sözleşmeye “rızai taksim sözleşmesi” deniyor. Ancak gayrimenkul hissedarlarının kendi arasında yaptığı rızai taksim sözleşmesinin tapuya yansıyan herhangi bir resmi özelliği bulunmuyor. 


Hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli...