08 / 05 / 2024

tapuda rayiç bedelin gösterilmesi

tapuda rayiç bedelin gösterilmesi

Tapuya evlerin gerçek satış değeri beyan edilmezse Maliye Bakanlığı durumu tespit ettiğinde cezai yaptırımlar oluşuyor. Peki, konut alımında rayiç bedelden fazla konut kredisi çekilirse ne olur?

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz elinizden gidebilir! Tapuda cezası var!

Tapusu daha dikkatli olmalı. Eviniz elinizden kayıp gidebilir. Tapuda rayiç oyununa gelmeyin. İşte detaylar!

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapu işlemlerinde rayiç bedellerin düşük gösterilmesi hükümetin gündemine geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, tapu kayıtlarında rayiç bedellerin düşük gösterildiğini vurgulayarak, bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Rayiç Bedel Nedir? Rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Rayiç bedelin ne olduğu ve rayiç bedelin nasıl hesaplandığı ev veya mülk almak isteyenlerce merak edilmektedir. İşte Rayiç bedeline dair detaylar!

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

Kervansaray Holding'in gayrimenkulleri rayiç değerlerinin altında mı satıldı?

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin 2013-2015 tarihleri arasında firma bünyesine ait gayrimenkulleri nin  rayiç bedelin altında satıldığı iddia edildi.

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

Hazine taşınmazları kiralamasında girişimciye destek!

139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için devlet arazi desteği sağlıyor. Taşınmazlar rayiç bedelin binde biri üzerinden kiralanıyor.

Hazine arazileri 5 yıl taksitle satılıyor!

Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki tarım arazileri rayiç bedelin yüzde 50’si üzerinden hissedarlarına, kiracılarına, kullanıcılarına doğrudan satılabiliyor.

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışına yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Milli Emlak Genel Tebliği’nde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle birlikte satış için ortaya çıkan rayiç bedelin yüzde 50’si ödenerek arazi satın alınabilecek...

3 başlıkta tapuda gerçek değer - rayiç değer farkı!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için, 3 başlıkta tapuda gerçek değer - rayiç değer farkını inceledi. İşte 3 başlıkta tapuda gerçek değer - rayiç değer farkı...

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

tapuda rayiç bedelin gösterilmesi Haberi

tapuda rayiç bedelin gösterilmesi

Konut alımında rayiç bedelden fazla konut kredisi çekilirse ne olur?

Tapuya evlerin gerçek satış değeri beyan edilmesi gerekiyor. Bu beyan edilmezse Maliye Bakanlığı durumu tespit ettiğinde cezai yaptırımlar oluşur. Bir diğer ifade ile;


Konut alım satım işlemlerinde belediyelerin belirlediği rayiç bedelden yüksek kredi kullanılması ancak, tapuda bedelin rayiç bedelden gösterilmesi durumunda alıcı ve satıcılar cezalı duruma düşerek faiz ödemek durumunda kalırlar.


Ancak, tapu pişmanlık zammı ödenerek, kişiler yüklü miktarda faiz ödemekten kurtulabiliyor. Peki nedir bu tapu pişmanlık zammı?


Tapu harcının kasten veya kasıtlı olmayarak eksik yatırılması durumunda, tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile harç ödediğiniz vergi dairesine başvurarak tapu harcının eksik ödendiğini geri kalan ücreti ödemek istediğinizi belirtebilirsiniz.


Buna karşın; konut alımında rayiç bedelinden fazla konut kredi çekilmesi ve tapuda kullanılan kredi bedelinin gösterilmesi de...