24 / 05 / 2024

tapuda ret kararı

tapuda ret kararı

Tapu red kararı nedir? Tapu red nasıl alınır? Tapu ret kararı ilgili memur ve müdür tarafından imzalanıp kararın her sayfası daire mühürü ile mühürlenmesi gerekiyor..

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Ek MTV'yi ödemeyenler yandı: Maaşınızı alamayabilirsiniz!

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) iptaline ilişkin ret kararı verdi. Bu kapsamda Ek MTV taksiti için yüzde 2,5 gecikme zammı uygulanacak. Taksitlerin yine ödenmemesi durumunda ise maaşlara haciz uygulanacak.

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

İzmir'in iki ilçesindeki emsal artışları reddedildi!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından İzmir genelinde 'emsal artışı' talepleri olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Meclis komisyonları emsal artışı talebinde bulunan 2 ilçe için 'ret' kararı verdi.

Tahliyesine karar verilen Galatasaray Adası için yapılan başvuru reddedildi!

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Adası'nı tahliyesine yönelik açılan istinaf mahkemesine yapılan başvuru için ret kararı alındığını açıkladı. 

Tapu iptal davasına açıklamasız dekont kararı!

Kırklareli'nde yaşayan Şükran Köseoğlu, tapu iptal davası açtı. Köseoğlu'nun tapu için ödeme yaptığı dekontta açıklama yapmaması nedeniyle davaya ret kararı verildi.

Şile'de tapuda rüşvet iddialarına soruşturma açıldı!

Şile Cumhuriyet Başsavcılığı tapuda rüşvet yapıldığını öne sürerek soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada 87 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar ile ilgili karar çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta müteahhitler tarafından yarım bırakılan projeleri tamamlamak isteyen Esenyurt Belediyesi geçtiğimiz günlerde inşaatların tamamlanması için meclise teklif götürmüştü. Teklif ile ilgili komisyondan ret kararı çıktı. 

Antalya Demre'deki kaçak villaya 4. kez ret kararı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villa için yıkım kararı çıkmış, yıkım için çalışmalar başlamıştı. Demre Belediyesi tarafından alınan yıkım kararına ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava, 4'üncü kez reddedildi. 

İstanbul sahil şeridindeki evler için mahkemeden karar!

İstanbul'da Büyükçekmece, Selimpaşa, Kumburgaz ve Silivri’de, sahil şeridinde kalan binlerce yazlık sahibi sevindiren haber geldi. Kamuya ait alanda inşa edildikleri gerekçesi ile yıkımı istenen evler ile ret kararı alındı.

Ünal Aysal'ın Hotel Les Ottomans'ın icra itirazına mahkemeden ret!

Ünlü iş adamı Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, Ortaköy’deki Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına itiraz etti. Mahkeme, Ünal Aysal’ın itirazını ret kararı verdi. 

'Aile konutu’ ile ilgili Yargıtay'dan önemli karar!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ‘aile konutu’ ile ilgili önemli bir karar verdi. Kurul, tapuda ‘Aile konutudur’ şerhi olmasa bile eşin rızasının alınmasının şart olduğu kararını verdi.

Akiş GYO'nun lehine ret kararına karşı temyiz yoluna gidildi!

Akiş GYO'nun lehine ret kararına karşı davacının istinaf başvurusunun reddine karşı davacı tarafça temyiz yoluna gidildi ve şirket tarafından temyize cevap verildi. 

tapuda ret kararı Haberi

tapuda ret kararı

Tapu red kararı!


Tapu müdürlüklerinde verilecek red kararları için;


- Kararın tarihi ve yevmiye numarası,

- İstemin ne olduğu ve kim tarafından yapıldığı,

- Yapılan inceleme,

- Ret gerekçesi ve hukuki nedenler,

- Verilen karar (sonuç)


Ret kararında bulunması gereken zorunlu unsurlardan olup, ayrıca ret kararı ilgili memur ve müdür tarafından imzalanıp kararın her sayfası daire mühürü ile mühürlenmelidir.


Bölge Müdürlüklerince ret kararlarına yapılan itirazlar sonrasında verilecek onama/bozma kararları için;


Kararın tarihi ve numarası,

İstemin ne olduğu ve kim tarafından yapıldığı

Yapılan inceleme

Ret gerekçesi ve hukuki nedenler,

Verilen karar (sonuç)


Ret kararı içeriğinde bulunması gereken zorunlu unsurlardır. Ayrıca, onama/bozma kararında tarih ve karar sayısının yazılması zorunlu olup, kararın görevli şube müdürü, görevli bölge müdür yardımcısı ve bölge müdürü tarafından imzalanması ve her sayfasının daire mührü ile mühürlenmesi...