19 / 05 / 2024

tarihi Ali Münif Yeğenağa Caddesindeki çalışmalar ne zaman bitecek

tarihi Ali Münif Yeğenağa Caddesindeki çalışmalar ne zaman bitecek

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde sürdürdüğü tarihi mirasın korunması ile ilgili çalışmalardaki gecikmenin İl Özel İdaresi’nin taahhüt ettiği 2 milyon TL ile ilgili taahhüdünü yerine getirmemesi olduğu belirtildi...

Ali İhsan Yavuz'dan tarihi kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada Sakarya için bu saatten yapılacak en önemli işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden etkilenen 11 ilde bulunan işletmelere yönelik başlatılan 450 milyon dolarlık deprem destek paketine, Diyarbakır’dan 2 haftada 718 başvuru yapıldığını açıkladı.

Mesai saatleri kısalıyor! Harekete geçildi

Türkiye, mesai saatlerinde büyük bir değişime gidiyor. TBMM, hem kamuda hem de özel sektörde çalışma sürelerinin nasıl optimize edileceğine dair bir çalışma yürütülüyor. TBMM, işçilerin çalışma ve dinlenme sürelerini dengede tutma amacı taşıyan bu tarihi adımı atmaya hazırlanıyor.

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Kredi çekeceklere iyi haber! Müjde verilmişti, detaylar netleşiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi bir müjdeyle destek paketini açıklamıştı. İlk 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli faizsiz 500 bin TL kredi imkanı ise dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Bakanlıktan ard arda müjdeler geliyor! PTT şubelerinden 1.100 TL'nizi hemen alın

Gereksinim sahibi ve dar gelirli ailelere yönelik peşin ödemeleri yeniden gündeme gelmiştir. Başvuruların geçtiğimiz zamanlarda başlamış olup son başvuru tarihi yaklaşmıştır. Başvuruda bulunan vatandaşlara 1.100 TL destek ödemesi yapılması planlanmaktadır. 

Hükümetten ev hanımları için tarihi adım! 12.000 TL maaş bağlanacak! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Bu beyannamede ev hanımlarının emeklilik durumu da yer aldı. İşte detaylar!

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Temizel Proje İnşaat Ve Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Temizel Proje İnşaat Ve Yatırım Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Münif Onur Temizel tarafından kuruldu.

TİKA, tarihi Ali Şir Nevai Camii’ni yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'daki tarihi Ali Şir Nevai Camii’ni yeniledi...

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Datça'daki tarihi cezaevi müze olacak!

Muğla'nın Datça ilçesindeki Türkiye'nin en küçük ve deniz manzaralı cezaevi olarak bilinen ve 2002'de kapatılan tarihi cezaevi binasında yapılacak restorasyonun ardından cezaevinin 'Demokrasi Müzesi', bitişiğindeki yeşil alanın ise 'Sınırsızlık Meydanı' olarak kullanılacağı belirtildi...

tarihi Ali Münif Yeğenağa Caddesindeki çalışmalar ne zaman bitecek Haberi

tarihi Ali Münif Yeğenağa Caddesindeki çalışmalar ne zaman bitecek


Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde sürdürdüğü tarihi mirasın korunması ile ilgili çalışmalardaki gecikmenin İl Özel İdaresi’nin taahhüt ettiği 2 milyon TL ile ilgili taahhüdünü yerine getirmemesi olduğu belirtildi. 


Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, belediyelerin emlak vergilerinden kesilen paralarla İl Özel İdaresi bir kaynak oluşturulduğu hatırlatıldı. Belediyenin de yasa gereği bu kaynaktan para talep ettiği belirtilen açıklamada, yasada yer almasına karşın ne taahhüt edilen paranın aktarıldığını ne de verilmeyen paranın nereye kullanıldığının açıklandığı ifade edildi. 


Açıklamada yaşanan süreç resmi yazışmalara dayanılarak şöyle aktarıldı: "Belediyemiz 25.01.2013 tarihinde Ali Münif Yeğenağa Caddesi’ndeki çalışmalar için kullanılacak 3 milyon 601 bin TL’lik harcamanın yüzde 60 oranında karşılanması için İl Özel İdaresi’ne resmi yazı ile başvurdu. Yazıda, “Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına Ait...