29 / 04 / 2024

Tarihi Çarşıların Canlandırılması mardin

Tarihi Çarşıların Canlandırılması mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi, eski Mardin’de bulunan 19 tarihi çarşıyı kapsayan “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “ 1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projelerini tanıttı.

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'dan kiracıların yüzünü güldürecek açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kiracıların rahatlaması ve konut arzının artırılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kiracıları koruma amacıyla sınırlamalar getirildiğini vurgulayan Yılmaz, konut arzını desteklemek için hızla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu! İşte Temmuz 2022 SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları ödeme takvimi…

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam yapılan maaşlarını alacağı tarihi merak ediyor. Zamlı maaşların yatırılacağı ödeme takvimi belli oldu. İşte, 4A, 4B ve 4C emekli maaşlarının yatacağı tarihler...

Maaşları arttırma metodu! Yüksek prim aylığı artırır mı? İşte detaylar!

Maaşların artırılması konusu pek çok kişiyi yakından etkiliyor. Yüksek maaş özellikle emeklilikte milyonların hayalinden biridir. Maaşları arttırma yolu var mı? İşte detaylar!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kısıtlamaların kaldırılması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, kısıtlamaların kaldırılmasını Haziran'ın ilk günlerinden beri beklediklerine, Temmuz ayından itibaren nihayet hafta sonlarının açık olacağına dikkat çekti. Altaş, ciro artışı olacağını belirtti.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Tarihi Çarşıların Canlandırılması mardin Haberi

Tarihi Çarşıların Canlandırılması mardin


Mardin Büyükşehir Belediyesi, eski Mardin’de bulunan 19 tarihi çarşıyı kapsayan “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “ 1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projelerini tanıttı. Proje kapsamında taşıt trafiğinin sınırlandırılması, kentin tarihi dokusunu gürültü ve hava kirliliğinden arındırılmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, tarihi yerleri tekrar ticaret ve sosyal alanlara dönüştürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladıkları eski Mardin’de  “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projeleri belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile Artuklu Belediyesi yetkilileri katıldı.

Proielere GAP, DİKA finansal destek sunarken, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Mardin Arkeoloji Müzesi, Artuklu Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi ve Sanat Tarihi Bölümü ile TMMOB  ise iştirakçı olarak yer alıyor.

Eski zanaatlar yeniden canlandırılacak

19 tarihi çarşının restore çalışmalarıyla birlikte...