21 / 05 / 2024

tarihi çevrede yapı tasarımı

tarihi çevrede yapı tasarımı

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Emeklilere tarihi zam yapıldı! En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar!

Emekli ve memur maaşları gündemden düşmüyor. Temmuz ayında yapılan tarihi zamdan sonra Emekliler 2023 Ocak zammının ne kadar olacağını sorgulamaya başladı. İşte merak edilen o detaylar!

Akaryakıtta büyük indirim! Böylesi görülmedi! İşte 1 Ağustos akaryakıt fiyat listesi

Haftanın ikinci müjdesi! Benzin motorin ve LPG’ye tarihi indirim yapıldı: İşte Ankara İstanbul İzmir yeni yakıt fiyatları...

Mermerler Şirketler Grubu otel projesine 30 milyon Euro yatıracak!

Mermerler Şirketler Grubu, Beşiktaş’ta tarihi bir yapıyı otele dönüştürmek için harekete geçti. Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen grup, proje için yaklaşık 30 milyon Euro yatırım yapmayı ve 385 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Edirne’de binalara yükseklik sınırı!

Edirne Belediye Başkanı Re­cep Gürkan, içinde barındırdığı 1400 eser ile turistlerin ilgi odağı olan Edirne’nin tarihi dokusunun, yapı­laşmada yükseklik sı­nırlaması getirilerek koruma altına alındığını söyledi…

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

Tatil anlayışı köy konseptine geçiyor!

Ege'nin sakin yöreleri, tatilini kalabalık sahiller yerine taş evler, çiçekli bahçeler ve köy atmosferinde geçirmek isteyenleri ağırlıyor. İzmir'e yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta bulunan Salman Mahallesi'nde tarihi Rum yapılarında tatilinizi köy evinde geçirebiliyorsunuz.

Türk dizilerini reytinge kurban eden ev!

Beykoz’daki dizilere ev sahipliği yapan tarihi konak yapımcılara uğursuz geldi. Konak, Türk dizilerini reytinge kurban götürüyor.

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

İstanbul Fatih'e 1.5 milyonluk tarihi makyaj!

İstanbul Fatih’in tarihi sokak ve caddelerine yaklaşık 1.5 milyon TL'ye “tarihi makyaj” yapılacak. Tüm masraflar Fatih Belediyesi bütçesinden karşılanacak

tarihi çevrede yapı tasarımı Haberi

tarihi çevrede yapı tasarımı

Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın hakkında konuşan uzmanlar, insanlar kadar yapının da kurtarılması açısından 8 buçuk saatte söndürülmesini normal karşılarken Türkiye'de alınan önlemleri de değerlendirdi. Türkiye'de tarihi yapıların olası yangınlara karşı yeteri kadar korunmadığını belirten uzmanlar, bakanlıkların bu konuda ortak çalışma yürütmesi gerektiğini belirtti.

Sputnik News'te yer alan habere göre, Fransa'nın başkenti Paris'teki en önemli mimari yapılardan biri olan Notre Dame Katedrali, 15 Nisan tarihinde çıkan yangın ile büyük zarar gördü. 856 yıllık yapının restorasyon çalışmaları sırasında çıkan yangında ahşap kule ve çatısı çöktü. 500 itfaiye erinin görev aldığı yangın söndürme operasyonu 8.5 saat sürdü. Çan kulelerine ulaşmadan söndürülen yangından sonra yetkililer tarafından yapılan açıklamada, katedralde bulunan sanat eserleri ile kutsal sayılan emanetlerin yüzde 90'ının kurtarıldığı bildirildi. Yapının ikonik...