01 / 05 / 2024

tarihi Karaköy Meydanı

tarihi Karaköy Meydanı

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Karaköy’deki tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyonu 2 yıl uzadı!

Karaköy’de yer alan tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyon çalışması 2 yıl önce başlatılmıştı ancak çalışmalar statik hatalar nedeniyle en az 2 yıl uzayacak...

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

MGallery, Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açtı!

MGallery otel koleksiyonunun Türkiye’deki ilk örneği olan “The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel” Karaköy’de 180 yıllık tarihi binada açıldı. 

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkıldı!

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Karaköy yolcu salonu yeniden yapılacak!

Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Galataport'tan Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama!

Galataport tarafından yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama geldi. Açıklamada, yıkımın can güvenliği gerekçesiyle yapıldığı yer aldı.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

Trabzon Tarihi Karagöz Meydanı için dev bir adım daha atıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanını yeniden Trabzon’a kazandıracaklarını söyledi.

Malatya Battalgazi'de yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde camileri zamanla yıkılan ve yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor. Bünyesinde barındığı eserlerle tarihin izlerini taşıyan Battalgazi'deki tarihi minareler dikkati çekiyor.

Eyüp Sabri Tuncer, Karaköy’de mağaza açtı!

Eyüp Sabri Tuncer İstanbul’daki ilk mağazasını Karaköy Mumhane Caddesi üzerinde açtı. Karaköy’ün etkileyici tarihi dokusuna uygun olarak düzenlenen bu mağazada markanın tüm ürünlerini bir arada bulmak mümkün!

tarihi Karaköy Meydanı Haberi

tarihi Karaköy Meydanı



Karaköy Meydanı da açılacak


B. Prost meydanın tevsii planlarını hazırlamaya başladı


     Eminönü Meydanı'ndan sonra Galata Meydanı'nın da açılıp tanzim edilmesi lüzumlu görülmüştür. Eminönü Meydanı'nı açmaya başlayan Belediye, bir taraftan Yeni Cami'nin güzelliğini ve ihtişamını meydana çıkarmak, diğer taraftan münakalat sıkıntısını hafifletmek gayesini takip etmiştir. 

     Eminönü Meydanı açıldıktan sonra şehrin her iki yakasını bağlayan Karaköy Köprüsü'nün karşı tarafındaki medhalini de bugünkü şeklinde muhafaza etmeyi doğru bulmayan belediye, Karaköy Meydanı'nı da şehrin münakalatını tanzim etmek bakımından genişletmeyi muvafık görmüştür. Bu maksatla şehircilik mütehassısı B. Prost, Karaköy Meydanı'nın bugünkü vaziyetine ve bilhassa tayyare ile alınan harita paftalarına göre...