09 / 05 / 2024

tarihi tren istasyonları kadıköy

tarihi tren istasyonları kadıköy

Dün atılan Tweet'le Kadıköy'deki tarihi tren istasyonları yıkılacak mı sorusu tekrar akıllara gelmişken Kadıköy Belediyesi açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre istasyonların yıkılması söz konusu değil...

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

YHT biletlerine büyük zam! Ankara-İstanbul, Konya- Ankara, Konya- İstanbul tren bileti fiyatları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) bşlet fiyatlarına 19 Nisan tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere yüzde 15 zam kararı aldı. Bu kararın ardından YHT biletlerine 2022'de üçüncü zam gelmiş oldu.

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ankara-Yerköy-Sivas YHT projesinin maliyeti ve açılma tarihi mecliste!

Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı projesinin maliyetine ve açılma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesi mecliste!

Elazığ-Malatya-Diyarbakır hızlı tren projesinin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Edirne hızlı tren projesiyle çağ atlayacak!

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, hızlı tren projesinin kent için önemine vurgu yaparak, "Edirnemizde hem tarihi eser sayısı fazla hem de ilimiz Avrupa'ya açılan sınır kapısıdır. Edirne'nin hızlı trenle beraber çağ atlayacağını düşünüyorum" dedi.

İstanbul’un banliyö tren hatları 2018'de bitecek!

YENİLEME çalışmaları nedeniyle 2013 yılında son sefer yapıldıktan sonra kapatılan İstanbul’un banliyö hatları halen açılamadı. Gebze-Halkalı tren hattının bitim tarihi için ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 2018 yılının ilk aylarını

Amasya tren garı restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Samsun - Sivas demiryolu hattındaki tren seferlerine 28 Eylül’den bu yana yaklaşık 3 yıl süreliğine ara verilmişti.

Amasya'daki 88 yıllık gar binasına restore ediliyor!

Amasya’da 1927 yılından bu yana hizmet veren tarihi tren garı restore ediliyor. Halil Çomaktekin, binadaki restorasyon çalışmaları sayesinde deforme olan bölgelerin onarılacağını ve orijinaline uygun bir şekilde restore edileceğini söyledi.

tarihi tren istasyonları kadıköy Haberi

tarihi tren istasyonları kadıköy

Dün atılan  Göztepe İstasyonu'nun yıkılacağına ilişkin Tweet'le kafalar tekrar karışmışken Kadıköy Belediyesi'nden açıklama geldi. Belediye, atılan Tweet'i yalanlarken sürdürdükleri kampanyanın ise devam ettiğini belirtti. 


İşte dün atılan tweet:




Kadıköy Belediyesi'nin açıklaması:



Mayıs ayında Kadıköy'deki tarihi tren istasyonlarıyla ilgili yazılı, görsel ve sosyal medya ağlarında da birçok haber ortaya çıkmıştı. Bu haberlere karşın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bir açıklama yaparak istasyonların ve ilgili binaların yıkılmayacağını belirtmişti. Ancak istasyonların nasıl değerlendirileceğine dair herhangi bir bilgi kamuoyu ile paylaşılmamıştı. 


Kadıköy Belediyesi de bu sebepten dolayı Göztepe başta olmak üzere Kızıltoprak, Feneryolu, Erenköy, Suadiye ve Bostancı istasyonları için kampanya başlatmıştı. Halen süren bu kampanya Kadıköy'deki tarihi tren istasyonlarının müze ve kültür merkezine dönüşmesi için 'Tarihi Tren İstasyonları Müze ve Kültür Merkezi Olsun' kampanyası olarak isimlendiriliyor. 


Kadıköy...