30 / 04 / 2024

tarım arazilerinin çoğalması

tarım arazilerinin çoğalması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye' de yine tarım sektörü önemli olacak, reform gerçekleştirebilmek için cesur olmamız lazım, tarım arazileri bölünsün istemiyoruz" dedi...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Muhyeddin Sadık Saraçoğlu tarafından kuruldu.

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS’siz personel almaya başladı! İlkokul mezunları kamu personeli oluyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS’siz işçi alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilen o detaylar!

Tarım Kredi marketlerinden sonra o markette dev indirime gitti! İşte 5 litre yağ fiyatlarını düşüren market!

Tarım Kredi marketlerinde geçtiğimiz hafta pek çok üründe indirime gidildi. Tarım Kredi marketlerinden sonra BİM de indirime gitti. İşte detaylar!

Tarım Kredi market saat kaçta açılıp, kapanıyor? İşte Tarım Kredi market çalışma saatleri!

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde beklenen indirim başladı. Vatandaşlar bu yüzden Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin çalışma saatlerine dair detayları araştırmaya başladı. İşte o detaylar!

Tarım Kredi'de hangi ürünler indirimli satılacak? İşte Tarım Kredi'de indirimli satılacak ürünlerin tam listesi!

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde pek çok ürün indirimli satılmaya başlayacak. İşte o ürünlerin listesi!

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçiye sağlanan destekleri artırmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda çiftçilerin borçları için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren o açıklamalar...

tarım arazilerinin çoğalması Haberi

tarım arazilerinin çoğalması


Swissotel Grand Efes'te başlayan 5. İzmir İktisat Kongresi'nin "Küresel Ekonomik Gelişmeler Çerçevesinde Türkiye Ekonomisi" başlıklı özel oturumunda konuşan Ali Babacan, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda enerji, tarım ve bankacılık sektöründeki sorunların çözümüne ilişkin soruları yanıtladı. 


Babacan, 2014-2018 yıllarını kapsayan beş yıllık plan hazırladıklarını, bunu yaparken 2023 hedeflerini gözönüde bulundurduklarını belirtti.  


Sadece makroekonomik politikaları değil, yapısal reformları da dikkate aldıklarını söyleyen Babacan, "Bu kadar iddialı ama gerçekçi hedeflerimize ulaşabilmek için önemli olan siyasi istikrar ve makroekonomik istikrarı muhafaza edebilmek ve perçinleyebilmek" diye konuştu. 


Merkez Bankası tarafından politikaların oluşturulduğunu ifade eden Babacan, "Siz bütçeye ne kadar dikkat etseniz de eğer mali alanın gözetilmesine dikkat etmezseniz finans o kadar sert darbe vurabilir ki kamu borçlarınız, bütçe dengesi çok büyük darbe alabilir. Amerika'da bazı Avrupa ülkelerinde...