16 / 05 / 2024

tarım arazilerinin değeri

tarım arazilerinin değeri

Tarımsal gelir değeri, düzenlemeleri içerisinde barındıran yönetmeliğe göre; Tarım arazilerinden elde edilecek yıllık ortalama net gelirin yirmi yıl ile çarpımı sonucu hesaplanan değere deniyor. Peki, tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?

Tarım Kredi'de 27 Nisan-3 Mayıs 2024 fırsat ürünler kataloğunu yayımladı! Tarım Kredi'de seçili gıda ürünlerinde indirim

Tarım Kredi Market 27 Nisan-3 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. Tarım Kredi’de bu hafta; seçili gıda ürünleri raflardaki yerini aldı. 

Tarım Kredi'de 2 litre bitkisel yağ 159,90 TL, ketçap-mayonez 66,90 TL! Tarım Kredi'de indirimli ürünler listesi

Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürünlerin listesi belli oldu. 5-14 Nisan 2024 tarihleri arasında Tarım Kredi'de 2 litre yağ 159,90 TL, ketçap-mayonez 66,90 TL'den satılacak. 5-14 Nisan 2024 Tarım Kredi Market güncel indirimli ürünler listesi.

Tarım Kredi'de dev ramazan kampanyası başladı! Tam 41 gün boyunca 4 binden fazla noktada geçerli olacak!

Yaptığı kampanyalarla dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ramazan kampanyası için de düğmeye bastı. 4 binden fazla satış noktasında fiyatların sabitleneceği Tarım Kredi'nin Ramazan kampanyası sadece 41 gün geçerli olacak...

Tarım Kredi'de 24 Şubat-1 Mart 2024 aktüel kataloğu yayımlandı! Tarım Kredi'de seçili ürün ve markalarda indirim!

Tarım Kredi'de önümüzdeki hafta 24 Şubat-1 Mart 2024 güncel ürünler kataloğu yayımlandı. Tarım Kredi'de bu hafta 900 g TK Süzme Yoğurt 69.90 TL,1000 g TK Karadeniz Siyah Çay 99.90 TL, Bakpiliç Fileto 149.90 TL birçok üründe indirim fırsatı yer alıyor. 

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Tarım Kredi'de yüzde 50'lik dev indirim yarın başlıyor! Hangi ürünlerin fiyatı düşecek? Markete gidecekler hemen bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere yönelik yaptığı indirim çağrısının ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de yüzde 50'lik dev indirim yarın başlayacak. Peki Tarım Kredi Marketler'de hangi ürünlerde indirim olacak? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değeri 4.7 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değerini açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın son dakika değeri...

Tarım Kredi'de kırtasiye malzeme fiyatları çakıldı, onlarca üründe çılgın indirim var! 6-17 Eylül indirim kataloğu

Tarım Kredi Market 6-17 Eylül aktüel kataloğunu yayımlandı. Tarım Kredi'de kırtasiye malzemeleri fiyatları çakıldı, ayçiçek yağında çılgın indirim var.

Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın değeri 3 milyar lirayı aştı!

Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın değerini açıkladı. Peki Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın değeri ne kadar oldu? Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım nerede? 

Tarım Kredi'de et, süt, tuvalet kağıdı, yoğurt fiyatı dip yaptı! Yetişen hemen sepetine ekleyecek!

Tarım Kredi Kooperatifleri indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Peki, Tarım Kredi'de bu hafta neler indirime girdi? İşte güncel aktüel ürünler kataloğu...

tarım arazilerinin değeri Haberi

tarım arazilerinin değeri

Tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?

Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen arazilere; tarım arazisi deniyor.


Tarım arazilerinin devir işlemleri hakkında yapılan son düzenleme ile devir sürecine birtakım sınırlama ve şartlar getirildi. 


Düzenlemeleri içerisinde barındıran yönetmeliğe göre; Tarım arazilerinden elde edilecek yıllık ortalama net gelirin yirmi yıl ile çarpımı sonucu hesaplanan değer; tarımsal gelir değeri olarak tanımlanıyor. Peki, tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?


Tarım arazilerinin değerlemesi..

(1) Tarımsal arazilerin gelir değeri, değerleme tarihinde, arazilerin optimum koşullarda işletilmesi halinde elde edilecek yıllık ortalama net gelirine göre hesaplanır.


(2) Üretim dönemlerine ait gayrisafi üretim değerlerinin hesaplanmasında, çiftçi eline geçen ürün fiyatları ile verimler dikkate alınır....