06 / 05 / 2024

tarım arazilerinin parçalı satılması

tarım arazilerinin parçalı satılması

A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, tarım arazilerinin parçalı halde satılamaması nedeniyle arazilerin olumsuz etkilendiklerini dile getirdi..

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Çiftçiler dikkat! Tarım Kredi arpa alımlarını düşük fiyat üzerinden yapacak iddiası! 

Tarım Kredi Kooperatifleri, 10 Temmuz itibarıyla ülke genelinde arpa alımına başlandığını açıkladı. Peki arpa kaç liradan alınacak? 

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Dikkat!.. Dikkat!.. Tarım Bakanlığı’nda çalışan kaç sözleşmeli kadroya geçiyor? Bakan Kirişçi duyurdu! işte o sayı!

Kamuda çalışan sözleşmeli personel, kendileri için kadro yolunu açacak düzenlemenin yasalaşmasını beklerken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışanlar için müjdeli haber Bakan Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişçi, yeni çıkacak yasayla bakanlık bünyesinde kadroya geçecek personel sayısını az önce açı

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı 1200 personel alımı sonuçları açıklandı mı? Son dakika tercih sorgulama! Hemen bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kapsamında heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı 1200 personel alımı sonuçları açıklandı mı? Son dakika tercih sorgulama! Hemen bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı 1613 personel alımı branşları!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımına dair merak ediliyor. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı 1613 personel alımı detayları!

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.200 personel alımı tercihleri yarın sona eriyor! Hemen KPSS tercih kılavuzuna bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla beraber, tercih detayları resmen belli oldu. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı 1.200 personel alımı nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2022 ne zaman? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı branş dağılımı!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımına dair detaylar merakla araştırılıyor. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı hakkındaki araştırılanlar!

tarım arazilerinin parçalı satılması Haberi

tarım arazilerinin parçalı satılması

A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, gayrimenkul sektörünün son yıllarda özellikle arsa yatırımı konusunda hükümetin gelişen şehirlere uyguladığı imar plan ve proje çalışmalarıyla oldukça talepkar bir konuma geldiğini ifade etti. Karahalil, "Ancak bu yatırım branşı konusunda tarıma elverişli arazilerin parçalı halde artık satılamama hususu birçok yatırımcıyı ve gayrimenkul esnafını olumsuz yönde etkiledi" dedi. 


"GEREKİRSE GÜNCELLENMELİ" 

Tarım arazilerinin çok parçalı bir biçimde dağılması ve satılmasının ülke tarımını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Karahalil, "Ekilmeyen, tarım verimi olmayan ve sadece tapunun üzerinde tarla yazdığı için bu hükme sokulan arsaların satış imkanının kaldırılması ve yatırım, proje çalışmalarının engellenmesi oldukça yanlıştır. Söz konusu çalışma yapılırken ve kanun uygulanırken detayları ve çerçevesi daha net bir biçimde değerlendirilmeli, gerekirse güncellenmeli bunun sonucunda...