04 / 10 / 2024

tarım arazisi bölüştürme

tarım arazisi bölüştürme

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında tarım arazilerinin bölünmesinden bahsetti...

Tarım arazisi, tarla ortak alınabilir mi?

İki kişi ortak olarak tarım arazisi, tarla almak istediğinde Toprak Koruma Kanunu nedeniyle iki eşit hisse olarak satın alınamıyor. Peki bu durumda ne yapılabilir? Toprak Yatırımcısı Arif Güdül yapılması gerekenleri anlattı

Arazi yatırımcıları dikkat! Tarım arazisi imara nasıl açılır?

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  imarsız kuru tarım arazisinin imarlı arsa parseline dönüşme sürecini anlattı. İşte o paylaşım…

Arazi tapusu olanlara devlet kira ödeyecek! İşlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilecek? 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesine ilişkin düzenlemesinin detayları belli oldu. Peki işlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilecek? İşte tüm şartlar...

2 yıl işlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! 3 şehir büyüklüğündeki arazi, üretime kazandırılacak!

TBMM 27'nci Dönem Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç yaptığı açıklamada üst üste 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesiyle 3 ilin tarım arazisi kadar bir arazisinin üretime katabilme olanağımız oluşacağını söyledi.

Tarım Kredi'de süt ürünlerinde indirim fırsatı! İndirimler önümüzdeki hafta cuma günü sona erecek...

Tarım Kredi Market süt ürünleri indirimi cuma günü sona erecek. Tarım Kredi Markete birçok üründe indirimler sizleri bekliyor.  Tarım Kredi'de geçerli olan süt ürünleri indirimleri neler?

Uzmanından tarım arazisi alacaklara uyarı! Karlı bir yatırım için bunlara dikkat edin

Arsa ve arazi almak isteyen yatırımcıların bir kısmı son dönemde tarım arazilerini de yakından takip ediyor.  Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, karlı bir tarım arazisi almak dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Uzmanı 'Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin' diyerek uyardı: Tarım arazilerinin değeri yükselecek!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden "Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin" diyerek, çok önemli uyarılar yaptı. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı...

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necmettin Özcan tarafından kuruldu.

Beyz İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beyz İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 14 milyon 131 bin 505,81 TL sermaye bedeli ile Mesut Doğan tarafından kuruldu.

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Avcılar'da yapıldı.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

tarım arazisi bölüştürme Haberi

tarım arazisi bölüştürme

Ortak sayısı az mı? 

Oldukça büyük bir arazide beşte bir hisseye sahibim. Paraya ihtiyacım var ama ortaklar burayı satmaya yanaşmıyor. Tarım arazisi olduğu için de bölünemiyormuş. Peki bölünemiyorsa ben hissemi de satamaz mıyım? • L.Ö. 


Zaman zaman ortaklığın giderilmesi davaları nedeni ile konuyu açıklarken dikkat ederseniz şunu da söylüyorum: Ortaklığın paylaşma sureti ile giderilebilmesi için gayrimenkulün hukuken ve fiilen bölünebiliyor olması şarttır. 

Araziniz büyük olabilir, bu fiili olarak bölünme imkanı tanır ama hukuki yönden bölünemeyebilir. 

Bu doğrudur. Ancak bölünemeyişi ve bazı hallerde de yeni hisseler teşkil edilemeyişi, mevcut hissenin satışma engel değildir. Beşte bir hisseye sahip sizin gibi biri hissesini satabilir. Bu bir bölünme anlamına gelmediği için satışa engel olmaz. Ancak yazılarımdan hatırlayacaksınız, ortak mülkiyette hisse satışı halinde diğer hissedarların bir öncelikli alım...