21 / 05 / 2024

tarımsa dijitalleşme

tarımsa dijitalleşme

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, "Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılığa geçiyoruz. 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-devlet üzerinden güncellenmesiyle ilgili çalışma başlattık" açıklamasında bulundu ve konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte o detaylar...

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Aras Kargo 1 milyar liralık yatırım yapacak!

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum, şirketin dijitalleşme, otomasyon ve verimlilik ile büyük kazanımlar sağladığını belirterek, kısa vadede yurt içi operasyonlarına yönelik 1 milyar liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Rüzgar tersine döndü! 2 Eylül Cumartesi canlı altın fiyatları

Altın fiyatları dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası yükselişe geçti. Düşüşe geçen altın fiyatlarında bugün sürpriz gelişme yaşandı. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 2 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

İnşaat sektöründe dijitalleşme verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor! 

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, inşaat sektöründe öne çıkan dijital trendler ve uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

İktidar tarafından hazırlanan tarımsal yönetmelik taslağı nihayetinde ilgili yere ulaştı. ANKA'ya ulaşan yönetmelik kapsamında fındık ve kayısı gibi ürünleri yetiştirmek için izin gerekecek. Buna göre tarımsal üretim planlaması yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyu gündeme getirdi.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Tarımda uygun gıda fiyatları için devrim niteliğinde gelişme!

Tarımda yeni süreçte, tarımsal girdi tedariği konusunda dışa bağımlı olunan alanlarda çalışmalar yapılacak. Yerlileştirme ve millileştirme konularına öncelik verilecek. İnsanların güvenilir gıdaya uygun fiyatlarla ulaşabilmesine odaklanılacak ve üreticiler güçlendirilecek.

Fibabanka 250.000 bin TL kredi veriyor! Almak için aramak yeterli!

Fibabanka, son dönemde yaptığı kampanyalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Banka, dijitalleşme konusunda yaptığı yatırımların meyvelerini vermeye devam ediyor. Şubeye gitmeden 250.000 TL hızlı kredi verme kampanyası da bunlardan biri.

Erken uyarı depremde hayat kurtarıyor! Erken uyarı sistemleri depremi 10-15 saniye öncesinden haber veriyor!

Günümüzde hızlanan dijitalleşme yatırımlarıyla birlikte etkin afet yönetiminde yapay zeka teknolojilerinin de önemi artıyor. Uzmanlara göre gelişen yeni teknolojiler afet yönetimini de kökten değiştirecek.

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

Artan maliyetler ve enflasyonun durmayan yükselişi her sektörü etkilerken, en fazla vurduğu alanlardan biri de tarım ve çiftçiler olmaya devam ediyor. 2022 yılı Aralık ayında tarımda üretici fiyat endeksi (ÜFE)  bir önceki yılın aynı ayına göre tam yüzde 151,3 artış gösterdi.

tarımsa dijitalleşme Haberi

tarımsa dijitalleşme

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı (UN SDSN) iş birliği ve Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde "Sürdürülebilirlik ve Tarımda Kadının Gücü Zirvesi" gerçekleştirdi. Açılışta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, tüm dünyanın yaşanan son üç yılda tarım, sürdürülebilirlik ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu görüldüğüne dikkat çekerek, tarım ve teknolojiyi bir araya getirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi paylaştı. 

İşte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Türkiye'nin buğdayın ana vatanı olduğuna ve ülkenin yaklaşık 4 saatlik bir uçuşla dünya nüfusunun yüzde 40'ına ulaşılabildiğine dikkat çekti. Pandemi sürecinde çiftçinin üretmeyi sürdürdüğünü, Türkiye'nin dünyanın en büyük ihracatçı...