05 / 05 / 2024

Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi

Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi

Büyükşehire göç edenlerin boş duran tarlaları yeniden ekilecek. Erzincan’da bin 500 dönüm tarlanın sahibinden vekalet alındı. Buraya 100 bin meyve ağacı dikilecek, ürünler de ihraç edilecek

Bitcoin kurumsal yatırımcıdan kabul bekliyor

Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin artması ile birlikte kurumsal yatırımcılar tarafından kabul görmesi durumunda, diğer kripto para ETF'lerin de önünün açılabileceği kaydediliyor.

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu! 2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek!

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu geldi. Kaya, gümüş yatırımcılarına seslenerek ''2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek'' dedi. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak?

Milyarder yatırımcıdan son dakika uyarısı geldi: Gayrimenkulde büyük deprem olacak!

Milyarder yatırımcı Jeff Greene yaptığı son dakika açıklamasında gayrimenkul sektörünün her alanda sarsılacağını söyledi. İşte Milyarder yatırımcı Jeff Greene tarafından yapılan o açıklamalar...

100 yatırımcıdan 58'i gelecekte servet için kripto yatırımı yapıyor!

KuCoin'in araştırmasına göre büyük bir kesim, kripto yatırımlarının temel hedefinin uzun vadeli servet oluşturmak olduğunu vurguluyor. 18 ila 60 yaş arasındaki Türk nüfusunun kripto yatırımcısı oranı ise yüzde 52'ye yükseldi.

Sardagro Tarımsal Yatırım Yönetim Pazarlama Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sardagro Tarımsal Yatırım Yönetim Pazarlama Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Doruk Canbolat ve Mete Canbolat ortaklığında kuruldu.

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.

Borsalarda yükseliş sürecek mi? Efsanevi yatırımcıdan borsanın geleceğine ilişkin şok edici tahminler!

Efsanevi yatırımcı Michael Burry, şu sıralar herkesin ilgi odağında olan borsalar ile ilgili dikkat çekici tahminlerde bulundu. Burry, bazı uzmanların iyimser tahminlerinin aksine gelecek döneme ilişkin biraz daha temkinli.

Ünlü yatırımcıdan şok eden dolar tahmini! Yatırım yapmadan önce hemen bu habere bakın, sonra aklınızı kaçırmayın!

150 milyar dolarlık risk fonunun kurucusu ABD'li meşhur yatırımcı Ray Dalio doların eski enerjisini kaybedeceğini belirterek “Doların hakim olduğu küresel seviye sönümleniyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Ünlü yatırımcıdan dikkat çeken Bitcoin tahmini! Kripto parada düşüş sürecek mi?

Kripto para Bitcoin (BTC) 69 bin dolarlık rekor seviyesinden oldukça uzaklaştı. “Bitcoin düşecek mi, yükselecek mi?” sorusu ise bu anlamda kripto para yatırımcılarının en çok merak ettiği konular birisi haline geldi.

3 yılda 60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

Yatırımların ve tarımsal üretimin desteklenmesi için Hazine taşınmazlarının yatırımcılara açılmasına gelecek sene de devam edilecek. İşte ayrıntılar...

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Muhsin Danışman, Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan İsmail Suna'nın görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Muhsin Danışman'ın Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi Haberi

Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi

Tarımın ihmal edilmesiyle köyden kente göç edenlerin geride bıraktıkları araziler yeniden keşfediliyor. Yıllardır büyük şehirlerde çalışan insanlar zaman içinde köydeki arazilerini unuttu. Vefat edenlerin çocukları ise bu arazileri hiç gidip yerinde görmedi. Bu nedenle binlerce dönümlük tarım arazisi boş halde kaldı. Yüz binlerce dönümlük arazi Anadolu illerinde kullanılmadan duruyor. Bu durumu tersine çevirmek isteyenler köylüleri bir araya getirerek bu arazileri işleme modelini geliştirdi. Bu kapsamda sadece Erzincan'da 700 bin dönümlük kullanılmayan arazi tespit edildi. 30-40 yıldır tarım yapılmadığı için organik üretime uygun olan hazine değerindeki bu tarlaların kazanılması için de 'gurbetten sılaya dönüş' projesi başladı.


DÖNÜM BAŞINA 50 LİRA KİRA

Kemah Kaymakamlığı, Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi'nin (TARYAT) birlikte yaptığı projede arazi sahipleri tek tek aranarak nerede yaşadığı bulundu. TARYAT Proje Koordinatörü...