15 / 05 / 2024

tarla yatırım kredisi

tarla yatırım kredisi

Tarla kredisini tarla almak isteyenler ya da ortağı olduğu tarlanın tamamına sahip olmak isteyenler kullanıyor. Peki, tarla kredisi nasıl alınır? Tarla kredisi almak için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte tarla kredisi için gerekenler..

Arazi, arsa ve tarla yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Bunları bilmeden sakın almayın!

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla vatandaş arsa, arazi ve tarla yatırımına yöneldi. Peki arsa, arazi ve tarla yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Uzmanı 17 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yatırım yapmayı düşünenler dikkat! İstanbul'da en değerli bölge belli oldu! Yüzde 500 kar edeceksiniz...

Konut satışlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu söyleyen AtaProje GYO Kurucusu Murat Gültekin, doğru yatırımın henüz keşfedilmemiş tarla ve arazilerde saklı olabileceğinin altını çizerek, İstanbul'un en değerli bölgesini açıkladı.

Arsa ve arazi almak isteyenler dikkat! O ilde yatırım yapmadan önce bilinmesi gerekenler tek tek açıklandı!

Arsa, arazi ve tarla almak isteyen yatırımcılar için Uşak uyarısı geldi. Uşak bölgesinde yatırım yapmayı düşünenler için bilinmesi gereken maddeler tek tek sıralandı. İşte o detaylar...

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Ne dolar ne de altın... Arsa ve tarla yatırımı yapanlar köşeyi dönecek! Paranız dörde katlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, arsa ve tarla yatırımının güvenilir olduğunu belirterek, yatırımcısına 4 kat daha fazla kazandıracağını açıkladı.

A-S Yatırım Holding gayrimenkul yatırımlarını hızlandırıyor!

A&S Yatırım Holding, 2021 için 5 banka ve bir yatırım fonuyla anlaştı. Böylece Türkiye için 220 milyon dolarlık yatırım kredisi çıkaran Holding, bu yıl bilişim IT, sağlık, gayrimenkul-inşaat gibi üç sektöre toplamda 1 milyar 700 milyon TL yatırım gerçekleştirecek.

Berat Albayrak: Firmalara 400 milyon liraya kadar yatırım desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ithalatı azaltıp ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ettiklerini belirterek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi' ile firmalara 10 yıl vadeli 400 milyon liraya kadar yatırım desteği sağlanacağını aktardı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan 'Yatırıma Destek' TL kredisi!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 10 yıla kadar vadeli Yatırıma destek TL kredisini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın belirlediği güncel politika faiz oranına endeksli, bugün itibarıyla yüzde 7,75 faiz oranıyla yatırımcılara sundu.

TCMB'den yatırım taahhütlü avans kredisi açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi reeskont kredileri için tahsis edilen imkanın 20 milyar lirasının yatırım taahhütlü avans kredisi olarak kullandırılacağını, söz konusu kredilerin azami 10 yıl vadeli ve sabit faizli olacağını duyurdu.

Yatırım amaçlı satılan konut sayısı azaldı!

Kamu bankalarının düşük faizle konut kredisi kullandırmasıyla beraber ipotekli konut satışı Eylülde %410 arttı. Konut kredili satışlar rekor düzeyde artarken yatırım amaçlı satılan konut sayısı azalmaya devam ediyor.

Arsa yatırımı mı, tarla yatırımı mı?

Özellikle sosyal medyada çok takip edilip çok sorulan Remax 7tepe ofisinde arazi yatırım uzmanı olarak çalışan Mert Başaran'la sektörü konuşmak için bir araya geldik.

Konuta mı yatırım yapmalı, arsaya mı?

Güneş Gazetesi Köşe Yazarı İslam Memiş bugünkü köşesinde inşaat ve emlak sektörünü değerlendirdi. Konut sektörünün 2017'de de büyüyeceğini belirten Memiş, konut fiyatlarını yüksek bulanların arsa ve tarla yatırımına yönelebileceklerini belirtti.

Doğru arsa yatırımı nasıl yapılır?

Starkey Emlak Danışmanı, Broker Cenk Karayel doğru arsa ve tarla yatırımı için önerilerde bulundu. İşte, Cenk Karayel'in kar ettiren arsa yatırım sırları...

tarla yatırım kredisi Haberi

tarla yatırım kredisi

Tarla kredisi nasıl alınır?

Tarla kredisi, tarla almak isteyenler ya da ortağı olduğu tarlanın tamamına sahip olmak isteyenler için geliştiriliyor. Kimi bankalar bu krediyi, dağınık ve parçalı arazilerin birleştirilmesi ve tarımsal işletmelerin ekonomik ölçeğe kavuşturulabilmesi için verdilen kredi olarak tanımlıyor.


Tarla kredisi sunan bankaların başvuru ve kredi koşulları birbirinden farklılık gösterebiliyor. Tarla kredisi, ekspertiz değerinin %50'sini karşılıyor. İpotek teminatlı kredilerde maksimum 120 ay vadeye kadar değerlendirilebiliyor.


Kredi, 1/3/6/12 ayda bir ödemeli oluyor.


Genellikle, tarla alım yatırım kredileri için çiftçilik belgesi isteniyor. Ayrıca, çiftçi kayıt sistemi belgesi de kredi başvuru sürecinde talep edilen belgeler arasında yer alıyor. Tarla kredisi için gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor;


-Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

-Satın alınacak tarlanın ekspertiz değeri,

-Satıcının kimlik fotokopisi.

-Şubede yapılacak değerlendirme 

- Gerekli görülmesi durumunda ilave belge 

- Teminat, talep edilebilecektir.


Tarla kredisi...