02 / 05 / 2024

tarlamda doğalgaz çıktı

tarlamda doğalgaz çıktı

Madenler Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, içinde bulundukları arzın mülkiyetine tabi olmuyor. Bu doğrultuda tarlada doğal gaz çıkarsa ne olur? Tarla kiraya verilebilir mi?

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, “Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız? E-devlet üzerinden doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz desteği hakkında şu sıralarda sıkça sorular gelmektedir. Özellikle başvuru yapan vatandaşların sorduğu, sorular geniş yer kaplamaktadır.

Doğalgaz desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz Tüketim desteğinde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını açıkladı.

Doğalgaz krizi kapıda! Fiyatlar zirveyi gördü! İşte detaylar!

ABD'de doğalgaz vadeli fiyatları, 2008 yılından bu yana ilk kez 10 doların üzerine çıktı. Stokların kış talebini karşılamaya yetmeyeceğine dair endişeler artıyor. İşte detaylar!

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Belçika'da doğalgaz patlaması: 3 bina çöktü! 

Belçika'da meydana gelen doğalgaz patlamasında 3 bina çöktü. Çöken binaların altında insanların olduğu belirtildi. 

Doğalgaz güvence bedeli iade süresi 15 güne çıktı!

Doğalgaz güvence bedeli; İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla aldığı bedel oluyor. Bu bedel, aboneliğin sonlanması halinde geri iade ediliyor..

Kınık'a doğalgaz müjdesi!

Kınık'a doğalgaz iletim hattının gelmesi konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) izin çıktı. Kınık Belediye Başkzanı Sadık Doğruer, "Kınık'ın yıllardır beklediği karar sonunda çıktı" dedi...

Doğalgaz kayıp kaçak bedeli faturalarda yazıyor mu?

Elektrik faturalarında kayıp-kaçak bedelinin tüm abonelere yansıtılması tartışmalara neden olurken, benzer bir durum da doğalgaz faturalarından ortaya çıktı..

Konutların yüzde 82'sinde doğalgaz bağlantıları usule uygun değil!

Doğalgazda korkutan sonuç ortaya çıktı. Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası'nın oluşturduğu ortak teknik ekip, güvenli doğalgaz kullanımının daha da önem kazandığı soğuk kış günlerinde denetim için sokağa çıktı

2014 yılında 48 milyar metreküp doğalgaz tüketildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin bu yılki doğalgaz tüketiminin 48 milyar metreküpe çıktığını belirterek, “2015 yılında yaklaşık 51 milyar metreküp tüketim bekliyoruz.

Çin, doğalgaz üretimini üçe katladı!

Çin, son yıllarda özellikle deniz kıyılarında ve Güney Çin Denizi açıklarındaki doğalgaz üretimini büyük oranda arttırdı. Çin'de 2004'te 40 milyar metreküp olan doğalgaz üretimi, 2013 yılında 117 milyar metreküpe çıktı.

İstanbul Bağcılar'da doğalgaz deposunda yangın çıktı!

İstanbul Bağcılar'da doğalgaz ve kartlı su sayaçlarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede depoyu sarmasıyla art arda patlamalar meydana gelirken, yangın sonrası depoda bulunan sayaçlar kullanılamaz hale geldi...

tarlamda doğalgaz çıktı Haberi

tarlamda doğalgaz çıktı

Tarlada doğalgaz çıkarsa ne olur?

Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esaslara göre, bir arazide maden ve doğalgaz olması halinde, bu arazi kamulaştırılabileceği gibi; taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre kiraya da verilebiliyor.


Ancak, Madenler Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, içinde bulundukları arzın mülkiyetine tabi olmayıp; bu maddenin unutulmaması gerekiyor.


Söz konusu kamulaştırma süreci şu şekilde açıklanıyor:


Kamulaştırma talebinde istenilen belgeler

Madde 62 - İşletme ruhsatı safhasında işletme faaliyetleri için gerekli olan özel mülkiyete konu taşınmaz, taraflarca anlaşma sağlanamaması ve işletme ruhsatı sahibinin talebi üzerine Bakanlıkça kamu yararı bulunduğuna karar verilmesi halinde kamulaştırılır.


Kamulaştırma talebi, ruhsat sahibince aşağıdaki belgelerle Genel Müdürlüğe yapılır:


a) Kamulaştırma talebi ile ilgili dilekçe,


b) Tüzel kişilerde kamulaştırma ile ilgili karar,


c) Kamulaştırılması düşünülen alanın imar ve kullanım durumu, süresi, rezerv durumu, kamulaştırma...