25 / 07 / 2024

Taş toprak sektörü

Taş toprak sektörü

İstanbul Borsası'nda işlem gören 169 şirket 3’üncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Bankacılık sektörünün kârı gerilerken taş ve toprak sektöründeki artışın yüzde 30’un da üzerinde olduğu görüldü

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu taşıma sektörünün e-Devlet üzerinden yapacağı işlemlerde indirim limitlerini yükselttiklerini, 32,854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

15. Gayrimenkul Emlak Fuarı ve Zirvesi 16-17 Mart'ta! Gayrimenkul sektörü bir araya geliyor!

Depremin ardından hemen gündem olan gayrimenkul sektörü, yarın 15’inci Gayrimenkul Emlak Fuarı ve Zirvesi’nde bir araya geliyor. İşte ayrıntılar...

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

Hollanda gayrimenkul sektörü için fırsat taşıyor!

Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel, 'Hollanda Pazarı ve Ticaret Fırsatları'nda Hollanda'nın inşaat sektörü için fırsat taşıdığını dile getirdi. 

New York'ta emlak sektörü yeniden faaliyete geçiyor!

New York'ta restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri de açılacak.

İnşaat sektöründe taşeronların önemi!

Koronavirüs salgını nedeniyle duraklama dönemine giren inşaat sektörüne yapılan teşviklerle gerek firmalar gerekse de çalışanlar için birçok iş fırsatının kapıları açılıyor. Workindo da taşeron firma arayanlara ve firmalara teklif vermek isteyen taşeronlara yeni projelerle buluşturuyor.

Taş toprak sektörü Haberi

Taş toprak sektörü

Şirketler üçüncü çeyrek bilançolarını açıklamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz cuma gününe kadar borsada işlem gören 438 şirketten 169’u mali tablolarını açıkladı. Bu sayı borsada bulunan toplam şirketlerin yüzde 39’una denk geliyor. Ancak, mevcut göstergeler sektörlerin ve firmaların genel durumuna ilişkin ilk tabloyu ortaya koydu. Verilere göre taş ve toprak sektörü öne çıkıyor. Zira üçüncü çeyrek bilançolarına göre 169 borsa şirketinden sadece 10’u satışlarını ve kârını yüzde 30’un üzerinde artırabildi. Bunlardan 5’i yani yarısı taş ve toprak sektörüne dahil bulunuyor.


İnşaat sektörü hareketli


Ağırlıklı olarak çimento hisselerinin yer aldığı bu sektörde Kütahya Porselen de öne çıkan şirketler arasında bulunuyor. Gayrimenkul sektörüne dahil bulunan iki firma da dikkat çekenler arasında yer aldı. Halk GMYO kârını yaklaşık yüzde 82 artırırken Deniz GMYO’nun kârı yüzde 395 oranında...