03 / 05 / 2024

Taşınacak Askeri Alanlar Çalıştayı

Taşınacak Askeri Alanlar Çalıştayı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, taşınacak askeri bölgelerden, ağaç yetişmiş olan alanların “yeşil alan” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Tüm bu bölgelerin Ankara’nın yeni yeşil dokuları olması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

İstanbul'da taşınacak olan 1.5 milyon konuta ilişkin önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 binini Anadolu yakasında, 500 binini Avrupa yakasında, 500 binini de olduğu yerde yapacaklarını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda organize sanayi bölgeleri şehir dışına taşınacak.

Şehir dışına taşınan askeri okullarla ilgili flaş karar!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

Sanayi alanları 'yatay yapılaşma' için şehrin dışına taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yatay mimari için şehirlerde yer yok" değerlendirmelerine katılmadığını ifade ederek, "Artık şehrin içinden çıkması gereken sanayi alanlarımız var. Bu alanları taşıyacağız." diye konuştu....

AKM Millet Bahçesi yargıya taşınacak! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'da AKM alanlarının millet bahçesi yapılmasıyla ilgili projeyi yargıya taşıyacaklarını açıkladı. 

Karadeniz'de 6 ilde 2 bin aile taşınacak!

Karadeniz'de ''İklim Değişikliği Eylem Planı'' kapsamında çalışmalara başlanıyor. 6 ili kapsayan eylem planı kapsamında 1950 binada yaşayan 2000 aile, yeni yapılacak konutlara taşınacak.

Taşınacak Askeri Alanlar Çalıştayı Haberi

Taşınacak Askeri Alanlar Çalıştayı


“Taşınacak Olan Askeri Birlik Bölgelerinin Alternatif Alan Kullanımlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı”,Gençlik Parkı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Kabul Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi (ŞAR) tarafından organize edilen çalıştaya Başkan Melih Gökçek’in yanı sıra çeşitli üniversitelerden mimarlar, şehir plancıları, sosyologlar, uzmanlar, siyaset bilimcileri ve ilgili belediye bürokratları katıldı.


-BAŞKAN GÖKÇEK: “YEŞİL ALANLAR KORUNACAK” 

Toplantıya katılan öğretim görevlileri, profesörler ve katılımcılara katkıları nedeniyle teşekkür ederek sözlerine Başlayan Başkan Gökçek, “İnşallah, kısa adı ŞAR olan bu kuruluş ile birlikte Ankaramızın geleceğiyle ilgili güzel bir fikir jimnastiği yapacağız” dedi. 

“Ankara’daki askeri bölgelerin nasıl değerlendirilmesine dair herkes çalıştayda fikrini söyleyecek” diyekonuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Kamuoyunda çok değişik ifadeler, fikirler var.Her kafadan bir ses çıkıyor. Konunun sahibi tabiî ki de hükümetimiz. Ama hükümetimize yerel yönetim olarak...