28 / 07 / 2024

taşınmaz malların mühürlenmesi

taşınmaz malların mühürlenmesi

Mühürleme, taşınır malların koruma altına alınması amacıyla bir yerde tutularak kullanılmasının önlenmesi veya bir taşınmazın kullanılmasının, değiştirilmesinin önlenmesi ya da belirli bir faaliyetin durdurulmasıdır. İşte mühürleme kanunu esasları...

Kentsel dönüşüm neden durma noktasına geliyor? İşte dönüşümü hızlandıracak çözümler! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı  Prof. Dr. Orhan Derman, 'Kentsel dönüşüm neden durma noktasına geliyor?' sorusunun yanıtını vererek, dönüşümü hızlandıracak durumları sıraladı. İşte detaylar...

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm için 35 bin 395 başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi için Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 35 bin 395 başvuru yapıldı.

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Batkitar tarafından kuruldu.

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Acar tarafından kuruldu.

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Halkalı'da 70 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yıldız, Yaşar Yıldız ve Hüseyin Yıldız ortaklığında kuruldu.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

İBB'den kentsel dönüşümü hızlandıracak proje!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm hızlandıracak bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Hayrettin Güngör, Kurtlar ve Saçaklızade'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

taşınmaz malların mühürlenmesi Haberi

taşınmaz malların mühürlenmesi

Mühürleme kanunu!

Mühürleme; Mühürleme, taşınır malların koruma altına alınması amacıyla bir yerde tutularak kullanılmasının önlenmesi veya bir taşınmazın kullanılmasının, değiştirilmesinin önlenmesi ya da belirli bir faaliyetin durdurulması olarak tanımlanıyor.


Mühürleme uygulaması ile ilgili yasal esaslar, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu Yönetmeliğinde açıklanıyor:


Çekişmesiz Yargıda Mühürleme, Deftere Geçirme ve Yemin Tutanağı

Düzenlenmesi Usulü


Mühürleme

MADDE 49 – (1) Mühürleme, taşınır malların koruma altına alınması amacıyla bir yerde tutularak kullanılmasının önlenmesi veya bir taşınmazın kullanılmasının, değiştirilmesinin önlenmesi ya da belirli bir faaliyetin durdurulmasıdır.


(2) Taşınır mallar deftere geçirildikten sonra bir torba veya kapalı bir yere konularak muhafaza altına alınır ve uygun araçlarla mühürlenir.


(3) Taşınmazlarda mühürleme işlemi, taşınmaza giriş ve çıkışın engellenmesi veya bir faaliyetin önlenmesi şeklinde gerçekleştirilir.


(4) Mühürleme işlemleri yazı işleri müdürü veya görevli personel tarafından yer, gün...