06 / 05 / 2024

taşkışla teleferiği

taşkışla teleferiği

Maçka teleferiği, Maçka ile Taşkışla arasında hizmet veriyor. 347 metre hat uzunluğuna sahip olan Maçka teleferiğinde sefer süresi 3,5 dakikayı buluyor. 5 dakikada bir gelen teleferikte günlük 90 sefer düzenleniyor....

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı için tarihler açıklandı! Acil bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı tarihleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TTK işçi alımı tarihleri ne zaman? İş arayanlar acil bakın...

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Taş kömürü ithalat oranı yüzde 12’ye çıktı! İşte, Taş Kömürü 29 Eylül 2022 fiyat listesi.

Taş kömüründe ithalat rakamları temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8’lik bir artışla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12’ye çıktı.

Türkiye Taş Kömürü en az ilkokul mezunu 4.000 personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)'ndan iş arayan vatandaşları sevindirecek haber geldi. TTK 4 bin yeni personel alacağını duyurdu. Peki başvuru şartları ne oldu? İşte detaylar...

Migros'ta kırmızı et ve tavuk eti indiriminde son gün! İşte 19 Nisan 2022 indirimli fiyat listesi...

Migros'ta kırmızı et ve tavuk eti indirimi için son gün yarın. Peki Migros'ta hangi ürünler indirime girdi? İşte Migros 19 Nisan 2022 et fiyat listesi..

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği!

Devlet Su İşleriGenel Müdürlüğü imzalı "Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Yönetmeliği" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Taşköprü TOKİ 2019 başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kastamonu Taşköprü projesi için başvurular bugün itibariyle başladı. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

taşkışla teleferiği Haberi

taşkışla teleferiği


Maçka teleferiği!


11 Nisan 1993 tarihinde hizmete giren ve Taksim Taşkışla ile Maçka arasında hizmet vermekte olan Demokrasi Parkı ve Beyoğlu Evlendirme Dairesi üzerinde kurulu Maçka teleferiği, hem bu iki nokta arasındaki karayolu ve yaya ulaşımının zorluğunu ortadan kaldırarak zaman tasarrufu sağlıyor, hemde bulunduğu bölgenin eşsiz manzarası ile ayrı bir İstanbul keyfi sunuyor.


Maçka teleferiği, Maçka ile Taşkışla arasında hizmet veriyor. 347 metre hat uzunluğuna sahip olan Maçka teleferiğinde sefer süresi 3,5 dakikayı buluyor. Sabah 08.00'dan akşam 19.00'a kadar yolcu taşıyan Maçka teleferiğinde günde ortalama 1.000 yolcu seyahat ediyor. 5 dakikada bir gelen teleferikte günlük 90 sefer düzenleniyor.


Maçka teleferiği her biri 6'şar kişilik tek yönde 2 kabinli direksiz ve iki istasyonlu taşıma sisteminden oluşuyor. Her hatta biri taşıyıcı, biri çekici olmak...