29 / 04 / 2024

taşkızak tersanesi imar planı

taşkızak tersanesi imar planı

Beyoğlu Belediyesi sınırlarında kalan tarihi Haliç Tersanesi kapsamında 298 bin 353 metrekare alana yapılacak olan Haliçport projesinin imar planı İstanbul 4 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu gündeminde...

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Kadıköy Kozyatağı imar planı değişikliği askıda!

İBB tarafından Kadıköy Kozyatağı imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. Plan, 17 Aralık'ta mesai bitiminde askıdan indirilecek..

Ceyhun Dilşad Taşkın: İmar ve ruhsat işlemleri bizim için çok önemli!

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, imar ve ruhsat bekleyen müteahhit ve firmalar ile bir araya geldi. Vali Yardımcısı Taşkın, imar ve ruhsat işlemlerinin kendileri için çok önemli bir konu olduğunun söyledi.

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Batı Karadeniz'e taşkın koruma tesisi geliyor!

Taşkın riskini azaltmak amacıyla son bir hafta içinde Samsun, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu’da inşa edilecek 25 taşkın koruma tesisinin sözleşmesi imzalandı

Orhan Fevzi Gümrükçüoğl: İmar kanunlarını deldirtmem!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Zorlu Grand Otel’de düzenlenen basın toplantısında Trabzon basını ile bir araya geldi. Gümrükçüoğlu imar politikaları ile ilgili basına açıklama yaptı.

Silifke’de 2 bin yıllık Taş Köprü tartışması!

Silifke’de 2 bin yıllık Taş Köprü tartışması yaşanıyor. Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Esen Tol, Tarihi Taş Köprü’nün yıkılma tehlikesi nedeniyle yeniden restore edilmesi gerektiğini savunuyor..

Taşkın riskleri asgari düzeye indirilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin taşkın kontrolü ve yönetiminde AB standartlarına ulaşmaya başladığını belirterek, "Bundan sonra taşkınların yönetiminde kriz yönetimi yerine risk yönetimine geçiyoruz. Böylece taşkın zararlarını asgari düzeye düşürmeyi hedefliyoruz." dedi.

Antalya Sakar Deresi'ndeki taşkın koruma inşaatında sona gelindi!

Devlet Su işleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre'nin Köşkerler Köyü'nün taşkın riskini azaltacak olan Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı işinde incelemelerde bulundu.

Antalya Yuva Mahallesi için taşkın önleme projesi hazırlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü, aşırı yağışların ardından taşkınların oluştuğu Antalya'nın Elmalı ilçesi Yuva Mahallesine yeni proje hazırladı.

Rize'de taşkın riskleri azaltılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Karadeniz Bölgesi'nde taşkın riskinin azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2003'ten bugüne kadar 51 dere ıslahı tamamlanmış olup, Rize şehir merkeziyle toplamda 87 meskun mahal ve 15 bin 310 dekar alan taşkından korunmuştur.

Taşköprü Belediyesi’nden borç yapılandırma uyarısı!

Taşköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Taşköprü Belediyesi’ne borcu bulunan vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

taşkızak tersanesi imar planı Haberi

taşkızak tersanesi imar planı



Beyoğlu Belediyesi sınırlarında kalan tarihi Haliç Tersanesi kapsamında yapılacak olan Haliçport projesinin imar planı İstanbul 4 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu gündeminde.


Maliye ve vakıf mülkiyetinde olan Haliç Tersanesi 1045 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 no'lu parselleri içerisine alan 298 bin 353 metrekarelik alana ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı komisyonun 7 Mayıs'ta yapacağı toplantıda gündem maddesi olarak tartışılacak.


Beyoğlu tarihi sit alanı, tescilli ağaçlar ve tescilli kültür varlığı olarak tanımlanan alan için 10 Nisan 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından başvuru yapıldı.


Haliç Yat Limanı ve Kompleksi adı altında 49 yıllığına ihale edilen tarihi Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin ihalesini...